NA ESTRADI IMAM MNOGO PRIJATELJA: Košarkaški as Dejan Tomašević, za "Novosti", o muzici i spotovima

M. Ćunković

16. 11. 2021. u 10:50

BIVŠI proslavljeni košarkaški reprezentativac Dejan Tomašević (48) nikako ne spada među one čiji se spektar interesovanja završava na sportskom polju, naprotiv. Nekoliko puta je javnosti pokazao koliko, pre svega, voli dobru pesmu, a sada je tu još jedan dokaz.

НА ЕСТРАДИ ИМАМ МНОГО ПРИЈАТЕЉА: Кошаркашки ас Дејан Томашевић, за Новости, о музици и спотовима

Sergej Ćetković, Jasna Gospić, Boris Režak i Dejan Tomašević / Foto P. Milošević

Nekadašnji centar nedavno je, u jednom beogradskom restoranu, zajedno sa Sergejem Ćetkovićem i Željkom Samardžićem, koji su, poput njega, gosti, snimao spot za duetsku pesmu Jasne Gospić i Borisa Režaka, "Volim te", obradu klasika Something Stupid Frenka i Nensi Sinatre. Naizgled neobično, međutim, Jasna i njen suprug Dejan Sparavalo dugogodišnji su prijatelji sa Tomaševićem i njegovom izabranicom Jelenom.

Nekadašnji adut Crvene zvezde i Partizana je ponovo zakoračio na neki drugi teren, gde ne škripi parket, i nema lopte i obruča.

- To je teren koji, takođe, volim - ističe Tomašević za "Novosti". - Ne znam koliko ljudi vole mene da slušaju, ali ja uživam u pesmi, svaki put kad čujem nekog dobrog izvođača. Hvala Bogu, imam dosta prijatelja u svetu estrade, među umetnicima. Svako druženje sa njima prija i supruzi i meni.

Tomašević kaže da je odmah prihvatio ponudu da se pojavi u spotu Gospićeve.

- Jasnu i njenog muža smatram ozbiljnim ljudima. Ona je prava umetnica, znam šta je značila u staroj Jugoslaviji, i koliko je posvećena pesmi. Možda nije više toliko prisutna na domaćoj sceni kao što je nekada bila, i kao što bi trebalo da bude, ali, znam sve njene kvalitete. Kad god me Jasna i Dejan zovu, ja sam tu.

Prvi Dejanov izlet van sveta košarke zabeležen je još pre 25 godina, kada se, zajedno sa još jednim čuvenim sportistom, skakačem uvis Dragutinom Topićem, pojavio u spotu grupe TAP 011, za njihov veliki hit "Žene".

- Čekam da me ponovo pozovu na neki nastup, ili, možda, za neku novu pesmu - smeška se Dejan. - Vidim da se "tapovci", s vremena na vreme, ponovo okupe. To su moji dugogodišnji drugari. Sve ih znam i zajedno i ponaosob. Vrlo često ih i srećem, u nekim odvojenim situacijama. Voleo bih da budu što češće zajedno. Mislim da su tada najveći kvalitet.

Zamoljen da izdvoji koncerte koje pamti, Tomašević veli:

- Uglavnom su to nastupi naših muzičara. Bio sam, naravno, živeći u inostranstvu, i na mnogim koncertima stranih zvezda, ali, meni je jako stalo da osetim i emociju prema izvođaču. Zato, ko god da od prijatelja, koje sam pomenuo, pozove, supruga i ja se, ukoliko smo u mogućnosti, rado odazovemo da budemo deo koncerta. Najviše se stresiram kada me Sergej pozove na koncert, jer me obično i prozove da izađem na scenu, da pevam, a to ne zvuči lepo. S obzirom na to da u četvrtak ima koncert u Beogradu, moram da se spremam za to.

A od svetskih zvezda...

- Bio sam na koncertima Eltona Džona, Madone... To su vrhunski izvođači, bude spektakl, ali, ponavljam, lepše mi je kad dođem na nastup nekog prijatelja.

PRVI DOČEK REPREZENTACIJE

UPITAN da li, možda, uprkos ne baš lepom mišljenju o svom pevanju, planira da snimi neki singl, Dejan nije odoleo, a da se ne priseti čuvenog dočeka košarkaške reprezentacije Jugoslavije posle osvajanja Evropskog prvenstva 1995. u Atini. "Bronzana" Hrvatska je tada napustila postolje, a Tomašević je, na balkonu u Beogradu, uzeo mikrofon i zapevao "Večeras je naše veče", sa pominjanjem tadašnjeg predsednika susedne države, pokojnog Franje Tuđmana.

- Možda i najpoznatiji moj pevački nastup je bio kad sam imao 22 godine, pred nekoliko stotina hiljada ljudi. Reči nisu bile poučne, ali čovek nema često prilike da otpeva nešto pred tolikim svetom - veli Tomašević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest