BIKINI EJMI VAJNHAUS NA AUKCIJI: Na aukciji u Nemačkoj izloženi kupaći kostimi poznate pevačice

J.S.Ž.

15. 11. 2021. u 12:46

DESET godina nakon smrti Ejmi Vajnhaus njen bikini boje korala biće izložen u prostoru Bikini Art Museum u nemačkom Bad Rapenau, čiji stanovnici sa ponosom ističu da žive u prestonici kupaćih kostima.

БИКИНИ ЕЈМИ ВАЈНХАУС НА АУКЦИЈИ: На аукцији у Немачкој изложени купаћи костими познате певачице

Foto: Profimedia

U muzeju su već izloženi dvodelni kupaći kostimi Merilin Monro, Skarlet Džonson i brojnih drugih slavnih osoba.

jmin bikini boje korala sa velikim metalnim alkama kustosi su kupili na nedavno održanoj aukciji na Beverli Hilsu za 1.250 dolara.Engleska soul pevačica umrla je 2011. u 27. godini. Više od 800 njenih predmeta otišlo je pod čekić na dvodnevnoj aukciji održanoj na Beverli Hilsu. Prvi svetski muzej bikinija posetiocima nudi pregled nekih od najvrednijih bikinija u istoriji. Naime, među eksponatima je slavni zlatni dvodelni bikini, čiji je, za to doba šokantan kroj osmislio francuski dizajner Luis Rird 1947. godine.

U muzeju su i dvodelni kupaći kostimi koje su nosile filmske zvezde Merilin Monro i Brižit Bardo. Kustosi muzeja nastoje da prikažu kako se dizajn kostima menjao od 1870. do danas.

Od oko 1.200 eksponata izloženih na 1.500 kvadratnih metara izložbenog prostora, najatraktivnija je zbirka od 12 od ukupno 16 originalnih dvodelnih modela koje je 1946. osmislio Reard.

Da bi preduhitrio šok koji bi takav odevni predmet mogao izazvati, francuski dizajner ga je nazvao bikini, mestu na Maršalovim ostrvima gde je iste godine testirana atomska bomba. Datum 5. jula proglašen je Danom bikinija.

Kustosi muzeja kažu da priča o bikiniju nije samo priča o modnim trendovima i kulturi odlaska na plažu, već i o skandalima i postupnoj emancipaciji žena.

Uz veliki broj kupaćih kostima posetioce u muzeju očekuju i multimedijske izložbe, umetnička dela i istorijske reklame za bikinije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?