"SPEVAO SAM TI JUNAČKU PESMU, OČE" Dirljiv govor Nikole Rokvića - drhtavim glasom se oprostio od velikog Marinka (FOTO/VIDEO)

M. K./Đ. P.

11. 11. 2021. u 15:55

PEVAČ Marinko Rokvić sahranjen je danas na Bežanijskom groblju u Beogradu, u prisustvu velikog broja kolega, prijatelja i poštovalaca.

СПЕВАО САМ ТИ ЈУНАЧКУ ПЕСМУ, ОЧЕ Дирљив говор Николе Роквића - дрхтавим гласом се опростио од великог Маринка (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: ATA Images/Novosti online

Njegov sin Nikola Rokvić se pred opelo potresnim rečima oprostio od oca, podsetivši na njegovu smirenost i dostojanstvo.

- Čak i u poslednjim časovima ostao si dostojanstven. Čujemo te i dalje, pozdravljaš nas cvrkutom ptica. Izdvaja se sojka ptica, ostali smo očarani. Junače, Srbine, pogledaj koliko nas je došlo. Znam da ti je duša puna - rekao je Nikola nad odrom svog oca.

On je drhtavim glasom istakao da mu je spevao junačku pesmu.

- Oče moj, beskrajno smo tužni, ali je radost i ponos što smo te imali mnogo veća od svega toga. Neka ti Gospod oprosti grehe. Hvala ti, oprosti, i neka ti je večna slava.

Sahrani prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je u rukama nosio buket belog cveća na kome piše "Od porodice Vučić".

Da se oproste od Marinka Rokvića došli su i predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, kao i Nada Topčagić, Neda Ukraden, Aco Pejović, Aleksandra Prijović i Filip Živojinović i mnogi drugi.

Podsećamo, Marinko Rokvić je preminuo 6. novembra, nakon duge i teške borbe sa bolešću

BONUS VIDEO: POTRESAN PRIZOR SA SAHRANE - Supruga Slavica se jedva drži

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAJDUŽA SVAĐA U ISTORIJI SRPSKOG GLUMIŠTA: Seka kolegi nije oprostila NEPROFESIONALIZAM