KARIĆ TOPIO ČVARKE: Biznismen pomogao građevinarima iz Srbije da naprave specijalitet

V. N.

10. 10. 2021. u 08:25

MADA više vremena provodi u inostranstvu, nego u Srbiji, biznismen Bogoljub Karić nikada ne zaboravlja svoju domovinu i tradiciju.

КАРИЋ ТОПИО ЧВАРКЕ: Бизнисмен помогао грађевинарима из Србије да направе специјалитет

Foto Instagram/bogoljubkaric

Na društvenim mrežama podelio je video-snimak na kom u društvu supruge Milanke topi čvarke u kazanu. Ne navodeći lokaciju, Karići su poslali pozdrave sa gradilišta gde se gradi i radi, ali i nađe vremena da se nešto iz zadovoljstva spremi.

- Danas su naši građevinari, posebno iz Srbije, odvojili malo vremena da naprave čvarke, pa smo ja i Mara sa oduševljenjem prihvatili da im pomognemo - objasnio je Bogoljub uz snimak koji je naslovio "Evo kako se spremaju". - Ovo nas podseća na Peć gde smo još kao deca iščekivali da probamo prve vrele čvarke. Sve što smo kao deca naučili od oca i majke, trudili smo se da ne zaboravimo sve ove godine živeći i radeći po svetu. U Rusiji, Belorusiji, Kazahstanu, Kini, Kanadi i drugim državama gde smo radili i živeli, održavali smo tradiciju u svemu, pa i u spremanju naših jela, od čvaraka, pita, turšije i čuvenog ajvara, pa svega ostalog što je domaće i u kući spremljeno.

Karić je na kraju posavetovao pratioce da se svi zajedno vratimo tradiciji i zdravim navikama, te da u brzom tempu života moramo da nađemo vremena da spremimo nešto od domaćih jela, posebno za najmlađe ukućane, jer je brza hrana najgori izbor.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OVAKO DANAS IZGLEDA KAFANA KOD MAČKA: Ovde su snimane nezaboravne scene serije Porodično blago (VIDEO)