ZBLIŽAVANJE SA TITOM: Premijera serije "Jovanka Broz i tajne službe"

Jl. B.

20. 09. 2021. u 11:20

NOVA, desetodelna igrano-dokumentarna serija "Jovanka Broz i tajne službe", koju ćemo gledati ponedeljkom od 21.55 na RTS 1, prati životni put Jovanke Budisavljević, kasnije Broz.

ЗБЛИЖАВАЊЕ СА ТИТОМ: Премијера серије Јованка Броз и тајне службе

Milica Tomašević, Foto GFC produkcija

U prvoj epizodi, čiji scenario potpisuje Svetko Kovač, a režiju Nedeljko Kovačić, saznaćemo kako je upravo Jovanka izabrana da radi kod Tita u Belom dvoru, kako je došlo do njihovog zbližavanja, kao i kako i kada ju je Tito zaprosio.

Službe bezbednosti su pratile postepeno upoznavanje Tita i Jovanke, ali je taj podatak čuvan u strogoj tajnosti. Ulogu u uspostavljanju veze između Tita i Jovanke imale su Ozna preko Rankovića i Šašića i sovjetska služba preko Steve Krajačića. Saznaćemo ko je prvi otkrio njihovu vezu i upozorio Jovanku na moguće posledice, kao i da li je Jovanka zbog Tita prekinula sa oficirom koji je bio na školovanju u Sovjetskom Savezu.

Otkrićemo i kako je za relativno kratko vreme od obične radnice u Belom dvoru Jovanka postala glavna domaćica vile u Užičkoj 15, a zatim i osoba od Titovog velikog poverenja. U ulozi mlade Jovanke je Milica Tomašević, Tita glumi Nebojša Dugalić, a ostale likove tumače Gordan Kičić, Bojan Žirović, Strahinja Blažić i Maja Šuša.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)