"DVE GITARE" PRVI PUT PRED PUBLIKOM: "Riblja čorba" večeras na "Tašmajdanu" svira za Mišu Aleksića

V. N.

16. 08. 2021. u 10:26

ROK grupa "Riblja čorba" juče je proslavila 43. rođendan, budući da je 15. avgusta 1978. godine osnovana u legendarnoj beogradskoj kafani "Šumatovac", a večeras će, na dan kada bi Miša Aleksić proslavio 68. rođendan, održati koncert na stadionu "Tašmajdan" u čast bas gitaristi i jednom od osnivača benda, koji je preminuo prošle godine od korone.

ДВЕ ГИТАРЕ ПРВИ ПУТ ПРЕД ПУБЛИКОМ: Рибља чорба вечерас на Ташмајдану свира за Мишу Алексића

Foto Arhiva "Novosti"

Sav prihod sa koncerta, na kome će se "Čorbi" pridružiti prijatelji i bivši članovi Momčilo Bajagić i Nikola Čuturilo, kao i braća Žika i Dragi Jelić iz "JU grupe" i Zvonimir Đukić, namenjen je Mišinoj porodici.

Vođa grupe Bora Đorđević najavio je da će na koncertu za njegovog najboljeg prijatelja i brata Mišu, svirati kompozicije za koje je Aleksić komponovao muziku, poput hita "Amsterdam" ili "Priča o Žiki Živcu",

- Prvi put ćemo pevati pesme koje nikad nismo svirali uživo, kao što je "Pevač" - rekao je Bora Čorba. - Počećemo sa "Ubijaju rokenrol", pa "Ja ratujem sam", "Ko te ljubi dok sam ja na straži", "Odlazak u grad", "Celu noć te sanjam", "Prevara", "Lud sto posto", i taj deo ćemo završiti sa svetskom premijerom nove pesme "Dve gitare", za koju je Miša napravio muziku i odsvirao bas, i naći će se na novom albumu "Riblje čorbe".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)