PREMINUO DRAŠKO NIKODIJEVIĆ: Odlazak vođe psihodelične "Igre staklenih perli"

V. N.

01. 08. 2021. u 19:15

BEOGRADSKI rok muzičar Draško Nikodijević Drak (65) preminuo je u nedelju u jutarnjim časovima, a vest je rastužila brojne njegove kolege koje su se oglasile na društvenim mrežama.

ПРЕМИНУО ДРАШКО НИКОДИЈЕВИЋ: Одлазак вође психоделичне Игре стаклених перли

Foto Jutjub printskrin/Radio Slobodna Evropa

Nikodijević, koga smatraju jednim od rodonačelnika psihodeličnog roka na ovim prostorima, najpoznatiji je kao gitarista i pevač u ranoj fazi benda "Igra staklenih perli", u drugoj polovini sedamdesetih godina.

Drak je napustio grupu pred izlazak drugog albuma, a kasnije je osnovao "Vajt rebit bend". Početkom osamdesetih bio je prvi bas gitarista "Džakarte".

Nikodijević je od 1987. do 2011. živeo u Americi, a po povratku je ponovo oformio "Igru staklenih perli". Usledio je novi prestanak njihovog rada, i još jedno okupljanje "Vajt rebit benda". Drak je bio instruktor meditacije i reiki majstor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!