ČINI SE DA JE DVOR POSLEDNJI SAZNAO: Hari i Megan nisu obavestili kraljicu da će ćerku nazvati po njoj?

Novosti onlajn

07. 06. 2021. u 15:20

IZVEŠTAJI sugerišu da je princ Hari razgovarao sa svojom bakom, kraljicom Elizabetom, da će njegova ćerka dobiti ime po njoj, ali kako se navodi, Dvor je saznao sa ostatkom sveta da se Megan Markl porodila, kad je par objavio zvanično saopštenje.

ЧИНИ СЕ ДА ЈЕ ДВОР ПОСЛЕДЊИ САЗНАО: Хари и Меган нису обавестили краљицу да ће ћерку назвати по њој?

Foto: EPA

Izjava koju su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa objavili u nedelju uveče navodi da je "Lili nazvana po svojoj prabaki, NJenom Visočanstvu Kraljici, čiji je nadimak Lilibet".

Izgleda da je Bakingemska palata bila zatečena ovom vesti, jer je kraljevski portparol čestitao paru čak 90 minuta nakon saopštenja princa Harija i Megan Markl.

Bakingemska palata odbila je da razgovara o tome kada je kraljica obaveštena o dolasku svoje praunuke.

"Lilibet" je bio kraljičin nadimak iz detinjstva i veruje se da je njen pokojni suprug princ Filip bio poslednja osoba koja ju je i dalje tako zvala.

Izbor imena deteta mogao bi biti mirovna ponuda nakon nedavnih porodičnih sukoba.

Kraljevski komentator Diki Arbiter, viši pomoćnik kraljice od 1988. do 2000. godine, rekao je da bi to ime moglo biti "maslinova grančica" Kraljevskoj porodici.

Bivši urednik magazina "The Sun", koji je bio specijalizovan u praćenju kraljevske porodice, Dankan Larkomb, takođe je sugerisao da je ime ćerkice pokušaj izgradnje mostova.

- Pitanje je zaista da li su mostovi preostali za izgradnju? Šteta je naneta i na nesreću će uzeti mnogo više od Saseksa pre nego što počne zarastanje od zavade - nagovestio je Larkomb.

(b92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)