MERIMA I NIKOLA KAO MAJKA I SIN: Grupa "Legende" predstavila album "2020" i najavila duet sa legendom narodne muzike

M. Ćunković

04. 06. 2021. u 15:52

NEUMORNE "Legende" su lane objavile album "2020" (PGP RTS), ali su sa zvaničnom promocijom, zbog nepovoljne epidemiološke situacije, sačekale sve do juče.

МЕРИМА И НИКОЛА КАО МАЈКА И СИН: Група Легенде представила албум 2020 и најавила дует са легендом народне музике

Foto M. Anđela

Aktuelno izdanje, prvo od odlaska Ivana Milinkovića koga je za mikrofonom nasledio Nikola Zekić, predstavljeno je, pred prijateljima i kolegama, u klubu RTS.

- Ovo je malo i igra brojeva, jer nam je to 20. audio izdanje, uključujući i kompilacije - istakao je vođa "Legendi" Zoran Dašić.

- Bile su priče da se bend raspao pre dve godine, kad je Ivan otišao. Mi, ipak, i dalje radimo, samo sa novim pevačem. Na albumu su, uz osam novih, i četiri stare, prepevane numere. Završena je i nova pesma, koja tek treba da se pojavi. Po prvi put imamo ženski vokal, Merima Njegomir peva sa nama. Ona je legenda narodne muzike i veliki autoritet.

Držala je sekciju pevača u Radio Beogradu, Nikola je šest godina tu pevao, i ona ga je nama i preporučila. Merima mu je "muzička majka", pa su i pesmu otpevali kao majka i sin.

Dašić je, ujedno, najavio da će sa "Legendama" duet snimiti i novosadski glumac Žarko Stepanov. Odgovorni urednik PGP RTS Marko Milutinović istakao je da, iako zvuči kao floskula, "Legende" nije potrebno posebno predstavljati.

- Ovaj album je samo sledstveno onome što su radili do sada - opisao je Milutinović.

Novinar "Novosti" Zoran Nikolić, dugogodišnji Dašićev prijatelj, šarmantno je napomenuo da bi "Legende" trebalo da dobiju nagradu za natalitet, zbog broja beba koje su nastale posle njihovih koncerata.

- Održali su više od 60 koncerata u Sava centru, svirali na svakom kontinentu, u najuglednijim koncertnim dvoranama na svetu - naglasio je Nikolić.

- Lako je imati energiju u rokenrolu, hevi-metalu, ali, oduvek sam se pitao odakle njima energija u tako suptilnom načinu obraćanja. "Legende" su dirnule u emotivni krvotok svakog čoveka na ovom podneblju.

Novi vokal "Legendi" Nikola Zekić je ushićeno konstatovao da sa lepim vremenom dolaze i lepe stvari.

- Meni je ovo album prvenac - podsetio je za "Novosti" mladi pevač. - Prvi put sve ovo doživljavam na tako lep, dostojanstven način. Čast mi je i zadovoljstvo što sam ušao u istoriju "Legendi". Slede i nove pesme, koncerti, još mnogo toga lepog.

"Legende" je, dolaskom na promociju, podržao Momčilo Bajagić Bajaga koji, kao i bend Zorana Dašića, sarađuje sa menadžerom Dragoslavom Ganetom Pecikozom. Minutom ćutanja, odata je pošta Đorđu Marjanoviću, i ostalim u poslednje vreme preminulim velikanima domaće muzike.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili