LETO UZ BAJAGU, VLATKA, MASIMA... Mnogi koncerti se ugovaraju, ali je malo toga potvrđeno

M. Ćunković

26. 05. 2021. u 10:21

ZA razliku od prethodne letnje koncertne sezone koja, usled pandemije kovida 19, praktično, nije ni postojala, leto 2021, sada je već jasno, na svu sreću, neće proteći bez koncerata i festivala, u zemlji i regionu.

ЛЕТО УЗ БАЈАГУ,  ВЛАТКА, МАСИМА... Многи концерти се уговарају, али је мало тога потврђено

Foto: Ata images

Izvesno je da to neće biti baš onako kako smo navikli pre korone, ali, posle svega što smo prošli, bilo kakvo oživljavanje koncerata je velika radost za publiku, gladnu muzike i provoda. Kao i obično, udarni će biti festivali, ali se nestrpljivo iščekuju i brojni solo nastupi koji se ugovaraju. Malo toga je, međutim, zasada i zvanično potvrđeno, jer još uvek nisu jasno definisane mere uz koje se koncerti mogu održavati.

Najveća hala u regionu, beogradska "Štark arena", izlazi iz kovid-sistema, ali, iz objektivnih razloga, neće odmah preći na redovan režim i organizovati velike događaje.

- Predstoji nam period od minimum mesec do dva gde će se vršiti dezinfekcija i sanacija - kaže za "Novosti" Angelina Milutinović, rukovodilac službe marketinga u "Štark areni".

- Zato je nemoguće da u narednom periodu bilo šta organizujemo. Želja promotera i svih nas je, naravno, da stvari što pre profunkcionišu, i svaka inicijativa je dobrodošla.

Realnost je Evropsko prvenstvo u odbojci, koje je na programu sredinom avgusta. Koncert Lare Fabijan je trebalo da bude održan 26. juna, ali će biti odložen za 2022. Čekamo novi datum od njenog menadžmenta.

"Kombank dvorana" je, kad god to moglo, bila prilično aktivna tokom pandemijske 2020. Trenutno, izvestan je, uz organičen broj posetilaca, koncert Slobodana Trkulje i "Balkanopolisa" u nedelju 30. maja, a 1. juna "40 fingers" otvaraju "Gitar art festival".

Željko Vasić će održati koncert 13. juna, violinista Ara Malikijan 28. septembra, a novi datum za "Električni orgazam" je 9. decembar.

Zvezda "Gitar art festivala" je Vlatko Stefanovski, koji će nastupiti 3. juna u velikoj sali Doma omladine Beograda, uz specijalnog gosta Vukašina Markovića. Legendarni makedonski gitarista dolazi ponovo u Beograd već 30. jula. Vlatko i "V3 trio" održaće tada veliki beogradski koncert na "Tašmajdanu", gde će, samo dan kasnije, zapevati Masimo Savić.

Prethodno, na istom mestu, veoma bitnom za njihovu karijeru, koncert će 16. jula održati Bajaga i "Instruktori".

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna