ELEZU ODUZETO SRPSKO DRŽAVLJANSTVO: Proširena istraga protiv kriminalne grupe čili vođa je izručen BiH

O. MATAVULj

18. 05. 2021. u 18:38

MUP Srbije ukinuo je državljanstvo Srbije Darku Elezu, koji je u martu izručen Bosni i Hercegovini zbog vođenja krivičnog postupka za više teških krivičnih dela.

ЕЛЕЗУ ОДУЗЕТО СРПСКО ДРЖАВЉАНСТВО: Проширена истрага против криминалне групе чили вођа је изручен БиХ

Foto: Printskrin

Senad Kreho, Elezov advokat, kaže za "Novosti" da je rešenje o ukidanju državljanstva njegov klijent primio u pritvorskoj jedinici, u kojoj se nalazi odlukom Suda BiH. 

- Elez mi je juče javio da je dobio rešenje o ukidanju državljanstvaSrbije. To je trebalo da bude uručeno putem međunarodne pravne pomoći, a stiglo je kao da se Sarajevo nalazi u Srbiji. Detalji mi nisu poznati idanas ću ga posetiti kako bi utvrdio o čemu je reč - rekao je Kreho. 

On kaže da rešenje nije video, ali da mu je to smešno. 

- Ne znam na osnovu čega su to učinili. Pretpostavljam da je navedeno danije dostojan da bude državljanin Srbije. Po meni, to je nemoguće. I ranije sam govorio da je Srbija, u odnosu na BiH, ozbiljna zemlja i neznam kako to sebi mogu da dozvole. To je van pameti - kaže Kreho. 

Pojašnjava i da je kontaktirao sa Elezovovim advokatima u Beogradu kakobi tužbom pokrenuli upravni spor i osporili rešenje. 

UBISTVA POLICAJACA

NEDELjKO Lizdek i Miloš Obradov ranije su dovođeni u vezu sa učešćem uubistvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Višeod pola godine su proveli u pritvoru, ali su u nedostatku dokaza puštenina slobodu.

- Očigledno ovdašnje vlasti žele da mu sude i u predmetu "Lutka", što jenemoguće. Ne može nikakvo ministarstvo o tome odlučivati, već Viši sud uBeogradu, koji je i doneo rešenje o izručenju - ističe Kreho. 

Tužilaštvo BiH, Eleza sumnjiči za ubistva Siniše Miličevića Tigra 2018. iMiloša Ostojića 2019. u Istočnom Sarajevu, za planiranje ubistva ZlatanaĆuka i Miloša Božovića, kao i tri iznude. U okviru te istrage, nadležniiz MUP Republike Srpske juče su saslušali Nedeljka Lizdeka i MilošaObradova iz Istočnog Sarajeva zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sadelovanjem kriminalne grupe Darka Eleza. 

- U toku je kriminalistička obrada s ciljem rasvetljavanja više teškihkrivičnih dela za koje se sumnja da ih je počinila kriminalna grupa načijem je čelu bio Darko Elez - kaže izvor blizak istrazi. 

Lizdek i Obradov imaju bogate dosijee. Privođeni su i pritvarani uokviru istrage ubistva Damira Ostojića zvanog Šijan (43) i ranjavanjanjegove nevenčane supruge Sandre Jošić, koji su izrešetani 5. septembra 2018. u Banjaluci. Obojica važe za članove auto-mafije iz IstočnogSarajeva i u početnoj fazi istrage Šijanovog ubistva dovođeni su u vezusa krađom "škode oktavije", koja je korišćena u zločinu. Vozilo jepronađeno zapaljeno u Piskavici kod Banjaluke. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!