OŠTETILI "ŠUME RS" ZA MILION MARAKA?! : MUP Republike Srpske podneo izveštaj protiv nekadašnjeg direktora gazdinstva "Borja"

O. MATAVULj

29. 04. 2021. u 14:37

MUP Republike Srpske podneo je izveštaj Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju protiv Stojana Božića, nekadašnjeg v.d. direktora Šumskog gazdinstva "Borja" iz Teslića, i još šest osoba zbog sumnje da su počinili više krivičnih dela na štetu "Šuma RS".

ОШТЕТИЛИ ШУМЕ РС ЗА МИЛИОН МАРАКА?! : МУП Републике Српске поднео извештај против некадашњег директора газдинства Борја

O.M.

Osim Božića, izveštajem su obuhvaćeni rukovodilac RJ Čečava Zoran Gavrić, rukovodilac RJ Očauš Milomir Kršić, zatim Mićko Marković, Milovan Gotovac, direktor firme "Drvo Ehport" d.o.o Teslić Mladen Markočević i direktor preduzeća "Klječanin Company" d.o.o Teslić  Srđan Klječanin.

Kako je saopštio MUP RS oni se terete da su počinili krivična dela nezakonito postupanje u privrednom poslovanju, zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, nesavestan rad u službi, sprečavanje dokazivanja, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i pustošenje šuma.

- Materijalna šteta koja je do sada utvrđena istragom iznosi 1.003.324. KM, a ukupna materijalna šteta biće utvrđena nakon izvršenog veštačenja - navode u MUP RS, dodajući da se istraga u ovom predmetu nastavlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći