ROBOT DOBIO VEĆINU GLASOVA: Aktivnosti mladih parlamentaraca Modriče Srednjoškolskog centra "Jovan Cvijić"

V. BLAGOJEVIĆ

27. 04. 2021. u 07:13

U MODRIČKOM Srednjoškolskom centru "Jovan Cvijić" 13 godina uspešno radi omladinski parlament, koji se brine o realizaciji ideja i projekata vezanih za unapređenje obrazovnog rada.

РОБОТ ДОБИО ВЕЋИНУ ГЛАСОВА: Активности млaдих пaрлaмeнтaраца Moдричe Срeдњошкoлскoг цeнтрa Joвaн Цвиjић

Omladinski parlament / Foto V. Blagojević

Na 12. sednici Skupštine mladi parlamentarci su izabrali nove projekte čijom realizacijom će se poboljšati uslovi rada u nastavnim i vannastavnim aktivnostima u toj školi, zaključeno je na parlamentu.

Na parlamentu su razmotrena tri velika i dva mala projekta, čija je ukupna vrednost oko 16.000 maraka. Većinom glasova data je prednost velikom projektu "Robot za programiranje". Odabrnim projektom se predviđa osavremenjivanje nastave u školi. Dva manja projekta predviđaju organizaciju kviza znanja i turnira u malom fudbalu i košarci. Za realizaciju odobrenih projekata sredstva od oko 6.160 KM obezbediće opština Modriča.

- Naša škola će biti jedna od retkih u regiji koja će imati ovako nešto. Robot će biti koristan u procesu učenja učenika, jer ćemo moći praktično pokazati predmet koji radimo. Tako nam učenje postaje interesantije - pojasnila je Milana Tomušilović, koordinator projekta "Robot za programiranje" u ovom SŠC.

U okviru sednice održan je i aktuelni čas gde su mladi parlamentarci postavljali pitanja načelniku Opštine Modriča. Najviše interesa iskazali su za gradnju amfiteatra u školi, stipendiranje talentovanih učenika a budućih studenata, izgradnju bazena, kupovinu CNC mašine za potrebe škole...

- Ovi projekti nas obavezuju da posebnu pažnju posvetimo budućnosti ovog grada, a to su ovi mladi ljudi. Naša obaveza je da stvorimo uslove i ove ljude pridobijemo da ostanu na ovom prostoru i tu primene svoja stečena znanja - rekao je Jovica Radulović, načelnik Modriče.

Mladi parlamentarci iz SŠC "Jovan Cvijić" maksimalno odgovorno su se odnosili prema svakom pitanju, pa bi mogli biti primer nekim parlamentima u kojima sede mnogo stariji parlamentarci.

ULOŽENO VEĆ OKO 100.000 KM

OPŠTINA Modriča je među manjim brojem opština u Srpskoj gde se kroz omladinski parlament u srednjim školama, rešavaju pitanja unapređenja nastave. U prethodnih 13 godina od osnivanja Omladinskog parlamenta, u ovoj školi je realizovano 50 projekata, ukupne vrednosti oko 100.000 maraka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a