OSUMNJIČEN ZA TRGOVINU UTICAJEM: SIPA se oglasila povodom hapšenja sudije Nebojše Pejovića

O. M.

21. 04. 2021. u 13:56

POVODOM hapšenja sudije Osnovnog suda u Banjaluci Nebojše Pejovića, Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) oglasila se saopštenjem u kojem se navodi da je "jedna osoba uhapšena zbog sumnje da je počinila krivično delo trgovina uticajem".

ОСУМЊИЧЕН ЗА ТРГОВИНУ УТИЦАЈЕМ: СИПА се огласила поводом хапшења судије Небојше Пејовића

Foto: O. M.

- Policijski službenici SIPA su, po naredbi Republičkog javnog tužilaštva RS, sproveli akciju "Barka" i uhapsili jedno lice. Radi se o nosiocu pravosudne funkcije u BiH - saopštila je SIPA.

Dodali su da će nakon kriminalističke obrade uhapšeni biti predat u nadležnost Republičkog tužilaštva.

- U realizaciji akciji SIPA je po naredbi banjalučkog Osnovnog suda pretresla uhapšeno lice i tom prilikom su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji potiču iz izvršenja krivičnog dela, a koji će poslužiti kao dokaz u daljem postupku - navodi se u saopštenju.

Kao što su "Novosti" objavile Pejović je uhapšen nakon što je u označenim novčanicama primio iznos od 1.000 evra. Novac je navodno primio od jedne firme kako bi u parničnom postupku kao sudija doneo odluku u njenu korist, na štetu druge firme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)