IZABRAN (NE)REGULARNO, NE MOŽE U KANCELARIJU: Ne prestaje višemesečno zamešateljstvo u Novom Goraždu

R. MILOVIĆ

03. 04. 2021. u 18:29

MEDIN Džafović (SDP), novoizabrani predsednik Opštine Novo Goražde ne može da uđe u svoju kancelariju. Razlog je što mu načelnica Novog Goražda Mila Petković (SNSD) to ne dozvoljava.

ИЗАБРАН (НЕ)РЕГУЛАРНО, НЕ МОЖЕ У КАНЦЕЛАРИЈУ: Не престаје вишемесечно замешатељство у Новом Горажду

Foto R. M.

Naime, posle navodno nelegalne sednice SO Novo Goražde, održane 22. januara i legalne, održane 25. februara - a koja je potvrđena i od ministra Senke Jujić, načelnica Novog Goražda Mila Petković(SNSD) i dalje, ne dozvoljava ulaz u kancelariju novoizabranom predsedniku Medinu Džafoviću(SDP), jer se ne slaže sa ocenom ministarke Jujić.

- Niti mogu da uđem u kancelariju, ni ja ni novoizabrani sekretar Aleksandra Semiz, čime je blokiran svaki rad zakonodavne vlasti, koja je iznad izvršne, a kojoj pripada načelnik Mila Petković. Ovo je nečuveno, jer Petkovićeva čeka novi odgovor iz Banjaluke, u kojem je od Jujićeva zatražila preispitivanje njenog prvog zaključka da sam 25. Februara, po njoj, neregularno, izabran za predsednika opštine. Nemam pristup ni Skupštinskoj sali, pa ćemo narednu sednicu možda održati na otvorenom prostoru, pred prisustvom građana, zainteresovanih za tačke koje će se naći na dnevnom redu. Vodićemo računa da to bude sunčan, a ne maglovit dan, jer je ovde u Novom Goraždu, sve, predugo obavijeno maglom - kaže za „Novosti“ Medin Džafović.

U Skupštini od 13 odbornika, valjda najmanji broj u RS i F BiH, većinu u Novom Goraždu čine SDP, SDS, US, Demos, NDP i DNS, a u manjini od šest odbornika su SNSD i SDA.

Zanimljivo je, da je uz SNSD stao SDA, a ni jedna druga partija sa takozvanog levog bloka, što dodatno iritira načelnicu Petković, a verovatno i vrh SNSD.

Foto: R. M.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)