MINISTARKA SENKA JUJIĆ STAVILA TAČKU: Novi predsednik SO Novo Goražde je Medin DŽafović

R.M.

19. 03. 2021. u 15:29

POSLE, čak dve održane Konstitutivne sednice 22. Januara i 25. Februra, ove godine, skupštinska većina ( SDS; US; DNS; DEMOS; NDP i SDP) sa sedam od ukupno 13 odbornika, na kojima je oba puta za predsednika izabran (od strane većine) Medin Džafović (SDP), a osporava opozicija (SNSD-SDA), epilog je dobio u Banjaluci.

МИНИСТАРКА СЕНКА ЈУЈИЋ СТАВИЛА ТАЧКУ: Нови председник СО Ново Горажде је Медин Џафовић

Foto: R. Milović

Tačku na ujdurmu, stavila je ministar za lokalnu samoupravu Senka Jujić, odgovorom na Žalbu i pozicije i opozicije, obrazloženjem da je Medin Džafović legitimno izabran Predsednik SO Novo Goražde, te da je i Sednica od 25. Februara, takođe legitimna.

To što ju je, nezadovoljna, izborom Komisije za izbore i imenovanja. napustila tokom rada, četiri odbornika SNSD i dva iz SDA, ne umanjuje njenu legitimnost...stoji između ostalog u Odgovoru ministrice Senke Jujić, koji se nalazi u posedu "Novosti“.

Ovim su otklonjene sve smetnje da Džafović konačno sedne u fotelju predsednika SO Novo Goražde, što mu je osporavala Mila Petković( SNSD) načelnik Novog Goražda.

Iz Odgovora ministarstva o legitimnosti Sednice SO Goražde, održane 25.februara, proističu i legitimne smene Arsenija Mirkovića zamenika načelnika, te izbor novog sekretara Aleksandre Semiz, ali i svih drugih Komisija,Odbora i Saveta.

Zakonski rok o konstituisanju Skupštinske vlasti, od Izbora,traje najduže tri meseca, do 15.marta. Ko do tada ne uspe da izabere lokalnu vlast,stiče uslove za uvođenje Prinudne uprave i raspuštanje Skupštine, a na tu „kartu“se do sada „igralo“ u Novom Goraždu.

Skupštinska većina je i u januaru i u februaru, razrešila zamenika načelnika i sekretara opštine, bivše funkcionere Ibrahima Drljevića i Fuada Mašića, no, za razliku od „razrešenih“, koji su i dalje uredno dolaze na posao, radnim kancelarijama, pristup nisu imali Džafović ni vd. sekretar Aleksandra Semiz.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić