BESPLATNO DO PRIBOJA I NAZAD? Građani Ruda sa nevericom primili obećanje novog načelnika opštine

R. MILOVIĆ

07. 02. 2021. u 20:23

NOVOIZABRANI načelnik Dragoljub Bogdanović, na sednici SO Rudo, odbornicima, a time i građanima Rudog, Obećao je besplatan prevoz autobusima na relaciji Budimlija-Foča i obratno sa ukupno 280 km, ali i na putu Rudo-Priboj i obratno (40 km).

БЕСПЛАТНО ДО ПРИБОЈА И НАЗАД? Грађани Руда са неверицом примили обећање новог начелника општине

Foto. R. Milović

Malo sa nevericom, malo sa ushićenjem, stanovnici opštine Rudo, koji godinu dana nemaju autobuski prevoz sa Pribojem, a koji je samoinicijativno prekinuo autoprevoznik „Janjušević“ iz Priboja, najavu Bogdanovića su prihvatili sa „rezervom“, svesni da to neće biti lako izvesti.

Opština Rudo je do sada mesečno sa 450 maraka finansirala autobusku liniju Budimlija-Foča i obratno, a građani su na ovoj relaciji o svom trošku kupovali autobusku kartu.

- Kada sam kao partizanski skojevac bio na partijskim sastancima, a potom i na izgradnji pruge Šamac-Sarajevo i nekim drugim Saveznim omladinskim radnim akcijama, pričalo se da ćemo imati besplatan prevoz vozom i uopšte drumovima. Od te priče nije bilo ništa, a hoće li od ove Bogranoviće, ostaje da sačekamo i vidimo - kaže za „Novosti“ Savo Kojadinović (93) iz Rudog.

U Rudom bi sve ovo moglo da se završi po onoj „istinite reči nikad nisu lepe, lepe reči nikad nisu istinite.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!