GRUJIČIĆU PODRŠKA I OPOZICIJE I VLASTI! Na novom glasanju srpske stranke stale iza jednog kandidata za načelnika Srebrenice

S. MIŠLjENOVIĆ

01. 02. 2021. u 08:12

NA ponovljenim izborima za načelnika Srebrenice kandidat srpskog bloka okupljenog u koaliciji "Zajedno za Srebrenicu" Mladen Grujičić imaće apsolutnu podršku svih srpskih stranaka.

ГРУЈИЧИЋУ ПОДРШКА И ОПОЗИЦИЈЕ И ВЛАСТИ! На новом гласању српске странке стале иза једног кандидата за начелника Сребренице

Mladen Grujičić / Foto Grad Srebrenica

On je dobio i zvanično podršku opozicionog bloka RS, SDS - PDP - DNS, i tako je stavljena tačka na priču o svađi srpskih stranaka u Srebrenici. Grujičić tako na ponovljene izbore izlazi sa podrškom opozicije i vladajućeg bloka stranaka na čelu sa SNSD. Svađa oko poništenih izbora u Srebrenici na relaciji SNSD - SDS - PDP su ostavljene za neke druge prilike i svi su okrenuti izborima u Srebrenici.

Grujičić kaže da mu je drago što su politička previranja u Srpskoj ostavljena po strani i što sve stranke daju podršku jednom kandidatu za nečelnika.

- Srebrenica je bitno strateško mesto za RS i ovde nema mesta za političke svađe i podele. Jedinstven nastup srpskog bloka znači i da ćemo na ponovljenim izborima ostvariti novu pobedu - kaže Grujičić.

On se nada da će prestati opstrukcije iz Sarajeva i bošnjačkih partija oko izbornog ciklusa u Srebrenici.

- Očekujem da Centralna izborna komisija sada ispoštuje zakon i što pre raspiše izbore kako bi se konačno stavila tačka na izbore u Srebrenici - ističe Grujičić.

Aktuelni načelnik Srebrenice kaže da će sigurno pritisak iz Sarajeva i bošnjakog političkog korpusa rasti svakim danom kako se budu približavali izbori.

- Odmah po završetku novembarskih izbora krenulo se u kampanju osporavanja moje pobede za načelnika, a koju su podržali i određeni međunarodni krugovi i tako otvoreno stali na stranu Sarajeva. Demokratija i volja naroda opet će pobediti u Srebrenici i demantovaćemo sve optužbe o navodnim nepravilnostima kad dođe dan izbora. Bez ijednog dokaza osporeni su rezultati izbora - navodi Grujičić.

Posebno je, kaže on, opasno što Sarajevo uporno plasira priču da Bošnjak mora biti načelnik Srebrenice i to je za njih jedino prihvatljivo.

- Ovoj priči je došao kraj još pre četiri godine kada sam postao načelnik, a tačku na istu stavićemo novom pobedom na izborima. Sarajevo bi želelo da načelnici svih opština u RS i BiH budu Bošnjaci i tada bi se ispunio njihov ratni san da živimo u unitarnoj BiH - poručuje Grujičić.

Ipak, on kaže da se narod opametio i ne želi sukobe već želi napredak.

- U Srebrenici smo započeli mnoge investicije, plan je zapošljavanje nekoliko stotina Srebreničana, bez obzira na to koje su vere. Obećao sam nova radna mesta i tako će i biti. Očekujem da će proraditi i savest Bošnjaka koji su glasali za Aliju Tabakovića na ponovljenim izborima i meni dati glas, jer su videli da ih Sarajevo iskorišćava zbog nekih jeftinih političkih poena - poručio je Grujičić.

REZULTATI

NA izborima u novembru prošle godine Mladen Grujičić odneo je ubedljivu pobedu za načelnika Srebrenice u odnosu na Aliju Tabakovića, kandidata SDA. Razlika je bila više od 1.200 glasova u korist Grujičića.

BRIGA

MLADEN Grujičić kaže da o Srebrenici najmanje brine političko Sarajevo.

- Srebrenice se sete u izbornoj godini ili 11. jula da podignu tenzije. Nijednog investitora do sada Sarajevo nije obezbedilo za Srebrenicu, ali su im puna usta Srebrenice - ističe aktuelni načelnik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024