SKUPŠTINSKOJ VEĆINI ZAKLJUČANA VRATA: Igra „Davida i Golijata“u Novom Goraždu, konstitutivna sednica održana u fabričkom krugu

R. MILOVIĆ

25. 01. 2021. u 20:54

SKUPŠTINSKA većina odbornika, overena potpisima sedam od 13 odbornika, pre sedam dana je, pismeno o održavanju Konstitutivne sednice SO Novo Goražde, obavestila i načelnika Milu Petković i sekretara Gorana Petrovića i Skupštinsku službu, sa namerom održavanja sednice 22. Januara, a ne 25. Februara, kako ju je zakazao Predsednik SO iz starog saziva Ibrahim Drljević (SDA).

СКУПШТИНСКОЈ ВЕЋИНИ ЗАКЉУЧАНА ВРАТА: Игра „Давида и Голијата“у Новом Горажду, конститутивна седница одржана у фабричком кругу

Foto: R. Milović

Novinari iz više redakcija BiH, RS i „Novosti“, zajedno sa sedam odbornika Skupštinske većine su mogli samo do vrata Sale za sastanke u prizemlju Opštinske zgrade. Zbog toga je „Konstitutivna sednica“ održana u susedstvu, kancelarije fabrike „Tvornica Žice.“

Nakon polaganja zakletve, usvojen je jednoglasno dnevni red od 38 tačaka, za razliku od dnevnog reda Ibrahima Drljevića,(zakazan za 25.februar), u kojem nema ni jedne tačke, ali ima obrazloženje, da se o istom, odbornici ne izjašnjavaju.

- Svativši da je sve ovo lakrdija i smišljena igra omalovažavanja novoizabranih odbornika, odlučili smo da preuzmemo inicijativu, ne narušavajući nikakvu proceduru konstituisanja Skupštine, uz uredno obaveštenje svim relevantnim činiosima u lokalnom parlamentu, pa i policiji, uredno smo najvali ovu sednicu - kaže za „Novosti“ Medin Džaferović(SDP), danas izabrani predsednik SO Novo Goražde. Za potpredsednika je izabran Boris Gavrilović (SDS), a za sekretara Aleksandra Semiz.

Razrešen dužnosti je Arsenije Mirković zamenik načelnika. Ko će da ga zameni zavisi od predloga koji će skupštinskoj većini ponuditi načelnica Mila Petković.

Dužnosti su razrešeni svi dosadašnji članovi skupštinski tela, komisija, odbora, saveta i izabrani novi članovi.

Foto: R. Milović

Dnevni red

Ostaje da se vidi, hoće li u ponedeljak u kancelariju predsednika SO Novo Goražde, moći da uđe novoizabrani Medin Džaferović, te kakve posledice i pozadinu će imati ova neobična, paradoksalna, Konstitutivna sednica SO Novo Goražde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna