ZNANJA ZA PRAKSU: Obuka čelnika opština i gradova za vanredne situacije

V.Mitrić

24. 01. 2021. u 15:35

GRADONAČELNIK Bijeljine Ljubiša Petrović učestvovao je na obuci koju je organizovala Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske, a čiji je cilj upoznavanje komandanata lokalnih kriznih štabova sa sistemom zaštite i spasavanja Republike Srpske.

ЗНАЊА ЗА ПРАКСУ: Обука челника општина и градова за ванредне ситуације

Foto: V.Mitrić

Obuka je organizovana za gradonačelnike i načelnike opština Područnog odeljenja Bijeljina, koje obuhvata Bijeljinu, Zvornik, Srebrenicu, Ugljevik, Lopare, Šekoviće, Osmake, Vlasenicu, Miliće i Bratunac.

Viši stručni saradnik za projekte i međunarodnu saradnju u RUCZ Dragiša Tešanović bio je jedan od predavača na obuci i upoznao je učesnike sa procedurama traženja, pružanja i prihvata pomoći, kao i sa komunikacijom u vanrednim situacijama i odnosima sa medijima i građanima.

- Procenili smo da je vreme nakon nedavno održanih lokalnih izbora i imenovanja gradonačelnika i predsednika opština pravi trenutak da ih upoznamo sa njihovom ulogom i obavezama u lokalnim kriznim štabovima. Pokazaćemo im kako treba da formiraju svoje timove i sektore, kao i koje planske dokumente i procjene treba da donose – naglasio je Tešanović.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je istakao da je učešće u ovoj obuci važno za njega i Gradsku upravu.

- Svedoci smo da su krizne situacije neizbježne i da nas i najmanja nespremnost može skupo koštati. Nažalost, Bijeljina je to naučila iz svog iskustva. Nadam se da će ova obuka poboljšati naš rad i kapacitete da odgovorimo izazovima, a mi ćemo i u budućnosti činiti sve da zaštitimo naše građane i imovinu – kaže Petrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije