PRIPREME ZA BOŽIĆ: Bogat izbor ukrasnih aranžmana za jedan od najvećih hrišćanskih praznika (FOTO)

B.M.

04. 01. 2021. u 16:35

SEMBERCI su se brzo oprostili od Nove godine, a kako kažu, potrudiće se da što pre zaborave 2020., zbog svega što ih je snašlo u tih 365 dana, od vremenskih neprilika do pandemije korona virusa.

ПРИПРЕМЕ ЗА БОЖИЋ: Богат избор украсних аранжмана за један од највећих хришћанских празника (ФОТО)

Foto: B. Milošević

Božićni praznici su na pragu, i ulični prodavci oko Zelene pijace,nude bogat program božićnih aranžmana sa obaveznom hrastovom grančicom, slamom i mladom pšenicom. Za desetak maraka može se pazariti gotovo sve što je potrebno za Badnje veče i Božić.

Vrećica slame se prodaje za jednu marku, mali badnjak sa postoljem ukrašen žitom i žirom košta tri marke, koliko košta i mlada pšenica, dok se veliki badnjaci prodaju za 5- 7 maraka.

U odnosu na prethodne godine, prodavci nude i mala remek dela urađena u duhu božićnih praznika, kao što je maketa crkve sa svim božićnim obeležjima,koju je uradila Dragica Mlađenović iz Dragaljevca.

I sestre Bosiljka i Božana Jović iz Tobuta na Majevici,pored božićne čestitke,na hrastovoj ploči imaju i malu česnicu,žito, slamu, pasulj i novčić. Šarenilu pored pijace i na gradskom trgu,najviše su se obradovali mališani,a osmogodišnjoj Nini Ilić, ljubazni prodavac poklonio je mali badnjak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna