LUKAČ NA IVICI SUZA: MUP RS je izgubio hrabrog i sposobnog policajca

O. MATAVULj

28. 12. 2020. u 14:16

DRAGAN Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, kaže da je cela policija potresena vešću o smrti istaknutog pripadnika Vladimira Mike Vujasinovića i izjavio je saučešće njegovoj porodici.

ЛУКАЧ НА ИВИЦИ СУЗА: МУП РС је изгубио храброг и способног полицајца

Foto: Fejsbuk

Naglasio je da je policija izgubila izuzetno hrabrog i sposobnog policajca koji će svima nedostajati.

- Vujasinović je čovek koga sam lično veoma dobro poznavao. Bio je pripadnik SAJ u vreme kada sam bio komandant te jedinice. Čovek koji je bio svestran. Izuzetan sportista, džudista, alpinista, takođe je imao i svoj ronilački klub i veoma često bio u akcijama spasavanja. Nekoliko puta je bio prisutan na prijemima MUP-a RS, kao jedan od hrabrih policajaca koji je pomagao ljudima u raznim situacijama - rekao je Lukač.

Na ivici suza prvi čovek MUP-a RS kaže da je Vujasinović imao hobi da obilazi i otkriva pećine po Srpskoj i BiH. Pojašnjava da je Vujasinović imao prirodnjački duh da uvek bude u prirodi i na mestima na kojima ljudska noga nije stupila.

- Nažalost i u ovom nesrećnom slučaju bio je u kanjonu reke u koji je malo ljudi zalazilo. Bio je sa prijateljima, s namerom da napravi snimke i fotografije s kojima promoviše prirodne lepote Republike Srpske. Tragedija se desila prilikom savladavanja tih prepreka u kanjonu, kada se okliznuo i pao sa stene. Povredio se i nažalost dok je došla pomoć i pripadnici SAJ prošlo je više sati. Pripadnici SAJ su ga izneli sa teškog terena i morali su da ga nose kroz vodu, kanjon i stene, ali nažalost pomoći mu nije bilo i lekar je konstatovao smrt - rekao je Lukač.

Kako saznajemo Vujasinović je pao na veoma nepristupačnom terenu i pripadnici SAJ su ga dva kilometra nosili, da bi ga doveli do lekara. Nakon pada sa stene, čak je na svojim nogama uspeo da se izvuče na bezbedno. Kada su prijatelji uspeli da dođu do njega počeo je da se žali na bolove u grudima i stomaku i pretpostavlja se da je preminuo usled unutrašnjeg krvarenja izazvanog zadobijenim povredama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)