NA ČELU BIJELJINE 16 GODINA: Ko je bio Mićo Mićić, koji je danas preminuo od korone

S.M.

23. 12. 2020. u 13:51

MIĆO Mićić, bivši gradonačelnik Bijeljine, preminuo je danas u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, saopšteno je iz UKC Srpske.

НА ЧЕЛУ БИЈЕЉИНЕ 16 ГОДИНА: Ко је био Мићо Мићић, који је данас преминуо од короне

Foto: N.Fifić

Iz UKC je saopšteno da Mićić preminuo nakon višenedeljne borbe sa virusom korona.

Podsećamo, iz bijeljinske bolnice "Sveti vračevi" 26. novembra je saopšteno da je Mićić pozitivan na virus korona i da je upućen u UKC Republike Srpske na dalje lečenje.
Mićić je bio priključen na aparate za veštačko disanje.

Mićo Mićić rođen je u Bijeljini 6. juna 1956. godine. Bio je gradonačelnik Bijeljine i predsednik Stranke demokratske Srpske Semberija (SDSS).

Mićić je nakon izbora 2000. godine izabran za ministra za izbeglice i raseljena lica Republike Srpske, a od 2003. do 2005. godine obavljao je dužnost ministra rada i boračko-invalidske zaštite.

Od izbora 2004. godine bio je prvi čovek Bijeljine, nakon čega je reizabran na ovu funkciju u još tri navrata. 2013. godine izabran je za predsednika Saveza opština i gradova Republike Srpske, a od 2017. godine obavljao je dužnost potpredsednika Saveza. Mićić je bio nosilac Ordena Svetog Save prvog i drugog reda koje dodeljuje Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024