POBEDNIK OTKRIO O ČEMU SE RADI: Grujičić vjeruje da izbori u Srebrenici neće biti poništeni

Novosti online

16. 12. 2020. u 21:43

ПОБЕДНИК ОТКРИО О ЧЕМУ СЕ РАДИ: Грујичић вјерује да избори у Сребреници неће бити поништени

Foto Opština Srebrenica

NAČELNIK opštine Srebrenica Mladen Grujičić vjeruje da neće biti poništeni izbori u Srebrenici, te da će i u slučaju da se to desi, bošnjačka strana ponovo izgubiti.

Grujičić je naglasio da su protekli lokalni izbori u Srebrenici bili najčistiji izbori koji su do sada održani u ovoj lokalnoj zajednici, bez ijednog incidenta i bilo kakve pritužbe posmatrača.

- Verujem da, osim svih ovih istraga, Centralna izborna komisija BiH neće poništiti izbore u Srebrenici, jer bi to bio presedan. Spreman sam da, ukoliko se desi da ponište izbore, da bošnjačka strana ponovo izgubi, ali mi nije poznato kakav će onda razlog za to izneti - rekao je Grujičić Srni, komentarišući izjavu člana CIK-a BiH Ahmeta Šantić da je CIK sada možda bliže odluci o poništavanju izbora u Srebrenici i Doboju.

Grujičić navodi da eventualno, ukoliko bude nekih nepravilnosti na nekim biračkim mjestima, treba tražiti odgovornost članova biračkih odbora, kao što je to rađeno i ranije.

On je rekao da mu nije poznato od kojih posmatrača su dobili pritužbe jer je Opštinska izborna komisija u Srebrenici primila samo jednu primedbu sa jednog biračkog mesta.

- Imali su pritužbi od posmatrača Srba koji su bili u Federaciji BiH i to je ono što izgleda i pravi problem, jer znaju da je tamo učinjeno krivično delo i da su glasačke kutije na nekim mestima bile popunjene prije glasanja i nego što su ušli posmatrači. Da bi to prikrili, oni sada pokušavaju da to spuste na nivo Srebrenice - kaže Grujičić.

On je rekao da se vrlo lako može proveriti da u Srebrenici na dan izbora nije bilo pritužbe nijednog posmatrača i da su svi članovi biračkih odbora tada dali takvu izjavu.

- NJihovi posmatrači su kasnije pod pritiskom grupe Bošnjaka, odnosno njihovih političara Ćamila Durakovića, Alije Tabakovića i Sadika Ahmetovića počeli da izmišljaju neke stvari i daju drugačije izjave - pojasnio je Grujičić.

Grujičić navodi da su mu Bošnjaci u tajnosti rekli da se u FBiH od 1.700 prijavljenih lica više od 700 ljudi uopšte fizički ne nalazi u tom entitetu i da će za njih glasati neka druga lica.

Član CIK-a BiH Ahmet Šantić ocenio je da je CIK sada možda bliže odluci o poništavanju izbora u Srebrenici i Doboju.

On je rekao da je CIK dobio mnogo pritužbi od posmatrača političkih subjekata o nepravilnostima, da se to razmatra i da je donesena odluka da se izborni proces preispita u te dve izborne jedinice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)