DRONOVI ĆE TRAGATI ZA NESTALIM AVIONOM: Intenzivno se traga za letelicom, pomoć ponudio i EUFOR (FOTO)

O.M.

11. 12. 2020. u 12:28

NAČELNIK PU Gradiška Bojan Škorić kaže da se potraga odvija na četiri rejona u području Gornjih Podgradaca kod Gradiške, ali da još nema rezultata.

ДРОНОВИ ЋЕ ТРАГАТИ ЗА НЕСТАЛИМ АВИОНОМ: Интензивно се трага за летелицом, помоћ понудио и ЕУФОР (ФОТО)

Foto: O.M.

- Od 14 sati kada je prijavljeno da je nestao sportski avion u kojem su bila 2 člana posade, intenzivno traje potraga. Trajala je sinoć do jedan sat. Učestvuju pripadnici MUP RS, PU Gradiška i Prijedor sa Žandarmerijom, SAJ-om, Civilna zaštita, Gorska služba, planinari, radnici šumskih gazdinstva, a čak se javljaju i mještani...

Potraga je nastavljena i jutros ali još uvek nema rezultata - rekao je Škorić.

Pojašnjava da se trenutni traga prema reci Tisovači.

- Zbog loših vremenskih uslova nije u mogućnosti da poleti helikopter RS,a pomoć je ponudio i EUFOR.

Ako se poboljšaju uslovi biće uključeni. Sada ćemo pokušati sa dronom, ukoliko to uslovi dozvole - istakao je Škorić.

U avionu "Pajper 28", koji je vlasništvo beogradske firme, bili su državljanka Rumunije Irina (31) koja je pilotirala i operater Igor (34) iz Srbije, saznaju Novosti.

Dobro upućeni izvor kaže da je ta firme samo juče tokom dana imala 13 letova sa isto toliko aviona, u sklopu vakcinacije lisica i kojota u BiH. Veza s njima je izgubljena u 13.10 časova, nakon čega se aktivirao uređaj za udar.

- Oboje se kod sebe imali mobilne telefone. Nakon gubitka radarske veze, iz srpske firme zvali su operatera na mobilni, ali se nije javljao - kaže dobro upućeni izvor.

Nezvanično saznajemo da je avion konim su leteli star oko 30 godina, i da mu je nedavno promenjen motor, te da je bio ispravan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

DENISOVIH 9 CILJEVA DO UKIDANJA RS: Novosti otkrivaju - Kako su Bošnjaci u UN branili svoju Rezoluciju o Srebrenici (FOTO)