SEKIROM UBILA MAJKU! Potvrđena optužnica za surovo ubistvo protiv Ramze Karajčić (62) iz Kozluka

O. MATAVULj

26. 11. 2020. u 16:20

OKRUŽNI sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu protiv Ramze Karajčić (62) iz Kozluka kod Zvornika kojom se tereti za teško ubistvo svoje majke Namke Kokić (83), koju je sekirom izudarala po glavi.

СЕКИРОМ УБИЛА МАЈКУ! Потврђена оптужница за сурово убиство против Рамзе Карајчић (62) из Козлука

Kuća u kojoj je zločin počinjen / Foto O. Matavulj

Zločin se dogodio 25. avgusta u njihovoj kući u Kozluku u kojoj su majka i ćerka zajedno živele. U optužnici se navodi da se radi o svirepom ubistvu, a kao motiv se pominju nesuglasice koje su majke i ćerka imale.

- Karajčićeva je u stanju smanjene uračunljivosti, usled afektivno-impulsivnog stanja, majku oborila na pod u hodniku kuće - navodi se u optužnici.

Pojašnjava se da je Ramza zatim otišla u sobu, u kojoj je držala manju sekiru, dugačku 46 centimetara sa sečivom od 11,5 centimetara.

- Dok je starica ležala na leđima oštricom sekire zadala joj je pet udaraca u glavu u predelu očiju. Nanela joj je smrtonosne povrede u vidu zaseka, preloma čeone kosti, nosnih kostiju, nagnječenja mozga... Te povrede su prouzrokovale veliku fizičku bol i patnju oštećene, usled koji je na mestu ostala mrtva - navodi se u optužnici.

Posle zločina Ramza je sekiru sa tragovima krvi vratila u sobu. Potom je u 18.25 došla u Policijsku stanicu u Kozluku gde je dežurnim policajcima saopštila da je majku udarila sekirom u glavu. Odmah je uhapšena, a na mesto zločina je upućena patrola policije koja je Namkino telo zatekla u hodniku, u lokvi krvi.

I tokom saslušanja Ramza je priznala zločin navodeći da je svemu prethodila svađa između nje i majke.

Inače, ovo nije prvo ubistvo koje je Karajčićeva počinila. Naime, 30. juna 2009. godine ubila je i svog muža Ramadana Karajčića (52). Njega je usmrtila s najmanje 41 udarcem budakom po glavi i grudima, dok je ležao na kauču.

OSUĐENA NA PET GODINA

ZBOG ubistva muža Ramza Karajčić je ranije osuđena na pet godina zatvora. Zločin je počinila u kući svog brata Fadila Kokića u Kozluku. U presudi se navodilo da je razlog tako male kazne to što je sud na strani optužene našao niz olakšavajućih okolnosti. U obzir je uzeta i činjenica da je njihovo troje dece nije krivilo za zločin, jer je Ramadan navodno često znao da je maltretira fizički i psihički.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju