GEST VREDAN PAŽNJE U DERVENTI: Preuređeni kutak za okupljanje i lepu uspomenu (FOTO)

N.ĐURIĆ

22. 11. 2020. u 14:37

UZ rekonstrukciju više gradskih ulica u Derventi se izdvaja i gest vredan pažnje gde će jedan od gotovo zapuštenih, tačnije neuređenih kutaka, postati prepoznatljivo mesto okupljanja, „sretanja i lepe uspomene“.

ГЕСТ ВРЕДАН ПАЖЊЕ У ДЕРВЕНТИ: Преуређени кутак за окупљање и лепу успомену (ФОТО)

Foto: N. Đ.

Tu će, kako je planirano, žitelji grada na Ukrini i njihovi gosti moći da ostvare foto-snimke za svoje albume, kao i društvene mreže.

Reč je o uređelju prostora u Ulici Kralja Petra Prvog, preko puta HKD „Napredak“, gotovo u samom centru grada, gde su se uglavnom nalazili limeni kiosci.

Foto: N. Đ.

preuređenje kutka

– Na lokaciji su se nalazili privremeni objekti koji su u prethodnom periodu uklonjeni kako bi se ovaj prostor uredio i formiralo atraktivno mesto za postavku prepoznatljivog natpisa “DERVENTA” slovima veličine 1,45 metara, pored kojeg će građani i posetioci Dervente imati priliku da se i fotografišu-  najavljuju iz opštinskog Odeljenja za stambeno-komunalnu oblast.

Foto: N. Đ.

"Derventsko srce"

Svih osam slova - DERVENTA, od gotovo po metar i po, kao i „derventsko srce“, već su u fazi pocinčavanja, uz skoro postavljanje sa klupama za sedenje, kao i uređenje zelene površine.

Foto: N. Đ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći