POMAŽE VIDEO NADZOR: U Bijeljini je pad kriminaliteta od 12 odsto

V. M.

12. 11. 2020. u 09:43

ZAJEDNIČKI projekat Ministarstva unutrašnjih poslova RS i Gradske uprave Bijeljina, kojim je predviđeno pokrivanje teritorije grada sa 137 kamera za video-nadzor napreduje predviđenom dinamikom i do sada je postavljeno 55 uređaja za snimanje, istakli su Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS i Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine.

ПОМАЖЕ ВИДЕО НАДЗОР: У Бијељини је пад криминалитета од 12 одсто

Foto: V. Mitrić

 - Očekujemo da će, kao u 35 lokalnih zajednica širom RS gde je projekat postavljanja video-nadzora već realizovan, doći do smanjenja broja počinjenih krivičnih dela u značajnom procentu i na taj način ćemo unaprediti bezbednost sugrađana. Tamo gde dođe do prekršaja ili krivičnih dela, zahvaljujući video-nadzoru ćemo imati mogućnost da sprovodimo kvalitetniju istragu koja će rezultirati hapšenjem počinilaca dela – pojasnio je Lukač.

Pored Gradske uprave, Lukač je posetio i Policijsku upravu Bijeljina i ocenio da su rezultati što se tiče borbe protiv kriminaliteta na zadovoljavajućem nivou.

- U Bijeljini je zabeležen pad kriminaliteta od 12 odsto u odnosu na raniji period, što govori o dobrom radu policije. Zbog više saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom, smatramo da je potrebno pojačati kontrolu saobraćaja, ali i migrantsku kontrolu, iako je broj migranata registrovanih u Policijskoj upravi Bijeljina manji u odnosu na neke druge policijske uprave – naglasio je Lukač.

Gradonačelnik Bijeljine je izrazio zadovoljstvo posetom ministra unutrašnjih poslova RS i naglasio da je zajednička ocena da Policijska uprava Bijeljina dobro radi svoj posao, štiteći bezbednost sugrađana.

-

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a