KRENULI U POSETU PA NASTRADALI! Supružnici Pilipović poginuli u sudaru "juga" i "škode" kod Novog Grada

O. MATAVULj

12. 11. 2020. u 06:47

SUPRUŽNICI Pero (83) i Sava Pilipović (84) iz Svodne kod Novog Grada poginuli su, dok je 9-godišnja devojčica teško povređena u stravičnom sudaru "juga" i "škode" koji se dogodio na magistralnom putu Prijedor - Novi Grad.

КРЕНУЛИ У ПОСЕТУ ПА НАСТРАДАЛИ! Супружници Пилиповић погинули у судару југа и шкоде код Новог Града

Poginuli Pero i Sava Pilipović / Foto prijedordanas

Do nesreće je došlo oko 16.30 u mestu Svodna. Kako nezvanično saznajemo, Pilipovići su krenuli u posetu svojim unucima kada je ih zatekla tragedija.

Prvi rezultati istrage ukazuju da je do nesreće došlo kada se "jugo", kojim je upravljao Pero, sa sporednog uključivao na magistralni put. U tom trenutku naišla je "škoda", za čijim volanom je bio R. R. iz Donje Dragotinje kod Prijedora i došlo je do silovitog frontalnog udara.

- "Škoda" se velikom brzinom zakucala u "juga". Od siline udara Pero je na mestu ostao mrtav, dok je njegova supruga Sava davale znake života i prevezena je u bolnici gde je ubrzo podlegla. Vozač "škode" R. R. lakše je povređen, dok je teške povrede zadobila 9-godišnja devojčica koja je s njim bila u vozilu - kaže naš izvor.

Oboje su nakon nesreće prevezeni u prijedorsku bolnicu, gde su zadržani na lečenju. Kako saznajemo, njihovo zdravstveno stanje je trenutno stabilno.

Meštani Svodne kažu da stradale Pilipoviće poznaju kao veoma dobre i čestite ljude.

- Oni su često išli unucima u posetu. Navodno su se i tada uputila ka njima. Vreme je bilo loše i put klizav. Pretpostavlja se da Pero pri uključenju na magistralu nije na vreme uočio "škodu" pa je skrenuo i oduzeo mu prvenstvo prolaza. Ali, treba sačekati da se završi istraga kako bi se utvrdio stvarni uzrok nesreće - pričaju meštani.

Oni kažu da je "škoda" udarila u prednji levi deo "juga", odnosno vozačevu stranu.

VEŠTAČENjE

U PU Prijedor navode da je uviđaj na mestu nesreće izvršio dežurni tužilac OJT u Prijedoru, i da se uzrok nesreće istražuje.

- Naložena je obdukcija tela nastradalih, kao i saobraćajno veštačenje kako bi se utvrdile sve okolnosti i tačan uzrok nesreće - navode u PU Prijedor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri