SPREMALI SAHRANU, PA STRADALI NA PEŠAČKOM: Detalji nesreće na prelazu u banjalučkom naselju Lauš

O. MATAVULj

28. 10. 2020. u 11:47

СПРЕМАЛИ САХРАНУ, ПА СТРАДАЛИ НА ПЕШАЧКОМ: Детаљи несреће на прелазу у бањалучком насељу Лауш

Foto D. Pozderović

MIRA Dugonjić (57) iz Banjaluke podlegla je povredama nakon što je na pešačkom prelazu u naselju Lauš na nju i supruga Zvoneta Dugonjića (60) naleteo "polo", kojim je upravljao Savo Kovačević (60) iz Banjaluke.

Nesreća se dogodila u ponedeljak oko 17.20 kod kružnog toka u Karađorđevoj ulici. Kako saznajemo u PU Banjaluka, supružnici su prelazili preko obeleženog pešačkog prelaza kada je na njih naleteo automobil.

Posle udara, oboje su prevezeni u bolnicu, Zvonetu su konstatovane lakše povrede, a Miri teške usled kojih je podlegla u bolnici oko 23.30.

Očevici kažu da je prizor na mestu nesreće bio veoma uznemirujući.

- Žena je usled udara odbačena nekoliko metara i nepomično je ostala da leži na pešačkom prelazu. Njen suprug nije bio ozbiljno povređen, ali je bio u šoku. Kleknuo je kraj nje, vrištao je, plakao i dozivao pomoć - pričaju očevici.

OBAVEŠTENO TUŽILAŠTVO

U PU Banjaluka navode da je uviđaj na mestu nesreće izvršila saobraćajna policija, dok tužilac nije izlazio na mesto nesreće.

- U nezgodi su učestvovali S. K. sa automobilom "polo" i pešaci Z. D. i M. D., koja je podlegla povredama. O svemu je obešteno OJT u Banjaluci - navode u policiji.

Oni kažu da je supružnicima u pomoć priteklo nekoliko prolaznika i ubrzo su prevezeni u bolnicu.

- I vozač "pola" je bio u šoku i konstanto je ponavljao da ih uopšte nije video. Ne znam kako je tačno došlo do nesreće. Ali koliko sam čuo pešaci nisu pretrčavali ulicu, već su laganim hodom prelazili preko "zebre" kada je u njih udario "polo" koji je iz pravca Lauša išao prema gradu - pričaju očevici.

Poznanici ožalošćene porodice u šoku pričaju da je Zvoni pre dva dana umro otac, i da su se njih dvoje spremali za sahranu kada ih je zadesila nova tragedija.

- Oni žive u naselju Pavlovac i pre udesa su krenuli u grad da Zvoni kupe odelo za očevu sahranu, a onda su i sami doživeli nesreću - pričaju poznanici, navodeći da niko ne može da veruje kakva je sudbina zatekla tu porodicu.

- Ne mogu ni da zamislim kako je tom čoveku... Umre mu otac, a onda pogine supruga. To je strašno! Žalosno...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)