SVE VIŠE OBOLELIH: Virus korona u Semberiji

V. Mitrić

25. 10. 2020. u 15:04

Direktor bijeljinske OB “Sveti vračevi”, akademik profesor dr Zlatko Maksimović, kaže da se povećava broj smeštenih pacijenata u ovdašnjoj Kovid bolnici.

СВЕ ВИШЕ ОБОЛЕЛИХ: Вирус корона у Семберији

Foto: V. Mitrić

U cilju odgovarajućeg postupanja u situaciji pogoršane epidemiološke situacije, Krizni štab ove ustanove saopštio je da će se od sutra svi ambulantni pregledi obavljati u novoj

poliklinici za konsultativno – specijalističku zaštitu u zgradi stare hirurgije.

U Kovid bolnici je zbrinuto 23 bolesnika. Većina obolelih ima tešku kliničku sliku. Na kiseoničkoj podršci je 18 bolesnika. U toku jučerašnjeg dana primljena su još tri bolesnika u Kovid bolnicu.

U protekla 24 sata u Bijeljini su evidentirane  22 osobe pozitivne na virus korona.

- Apelujemo na sve da se obavezno pridržavaju propisanih i preporučenih mera zaštite, jer to je jedini način da zaustavimo dalje pogoršanje epidemiološke situacije -kaže akademik Maksimović.-

Kako kažu iz Kriznog štana,JZU Bolnica “Sveti Vracevi” Bijeljina je ponosna sto su otvorili prvu Kovid bolnicu u Republici Srpskoj iz sredstava Kompenzacionog fonda.

- Moramo da naglasimo da je jučerašnji dan otvaranja Kovid bolnice protekao bez ikakvih stranačkih obeležja. Saopštenja i promotivni materijali pojedinih stranaka i pojedinaca sa otvaranja Kovid bolnice je čista zloupotreba jučerašnjeg događaja, ali to neće zaustaviti zdravstvene radnike naše ustanove da i dalje daju svoj maksimum u borbi protiv pandemije izazvane korona virusom, poručeno je sa Kriznog štaba Bolnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)