POGORŠANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U BIJELJINI: Kršenje mera zatvara radnje

V. M.

15. 10. 2020. u 22:01

EPIDEMIOLOŠKA situacija na području Grada Bijeljina, u vezi sa virusom korona, pogoršava se, jer se svakodnevno registruje sve veći broj obolelih i to sa teškom kliničkom slikom – istaknuto je na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

ПОГОРШАНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У БИЈЕЉИНИ: Кршење мера затвара радње

Foto: V. Mitrić

U protekla 24 časa na području Grada Bijeljina registrovano je 12 novih slučajeva pozitivnih na virus korona. U kovid bolnici  hospitalizovano je 15 pacijenata, od kojih je osam sa teškom kliničkom slikom, a dva su na respiratoru. Najveći broj pozitivnih je u dobi do 35 godina života.

Sve  mere Gradskog štaba usklađuju se sa republičkim, koje su produžene do 2. novembra. Ukazano je na neophodnost pojačanog rada svih nadležnih organa i službi, s ciljem valjanog sprovođenja epidemiloških mera. S tim u vezi, naglašeno je da je od 13. oktobra u primeni Zakon o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, kojim je propisano da je u vršenju nadzora nadležni inspektor ovlašćen da pravnim licima i preduzetnicima zabrani rad, ukoliko utvrdi da se u kontrolisanom objektu ne sprovode zaštitne mere.

Gradski štab  doneo je i zaključak da se u okviru obuke članova biračkih odbora za predstojeće izbore, obavi i edukacija određenog broja članova u sprovođenju epidemioloških mera na dan izbora, kao i da se odobri novac za nabavku dezinfekcionih i drugih sredstava u te svrhe.  U susret lokalnim izborima strankama i drugim učesnicima izbornog procesa sugerisano je da se strogo pridržavaju propisanih zdravstvenih mera. Još jednom je apelovano na stanovništvo da ozbiljno shvati pogoršanje epidemiloške situacije i da se, u skladu s tim, maksimalno disciplinovano ponaša i poštuje naložene mere.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije