FAKULTETI ZA PRIMER: Predsednica Srpske u poseti trebinjskim visokoškolskim ustanovama

D. CURAĆ

13. 10. 2020. u 06:14

PREDSEDNICA Republike Srpske Željka Cvijanović posetila je u Trebinju Fakultet za proizvodnju i menadžment i Akademiju likovnih umetnosti, a nakon sastanka sa dekanima Dušanom Jokanovićem i Veselinom Brkovićem, Cvijanovićeva je istakla da je raduje činjenica da, osim dobre saradnje sa resornim ministarstvom, trebinjski fakulteti dobro sarađuju i sa lokalnim institucijama.

ФАКУЛТЕТИ ЗА ПРИМЕР: Председница Српске у посети требињским високошколским установама

Cvijanovićeva sa dekanima / Foto D. Curać

- Lokalna vlast u Trebinju je koncipirala različite vrste pomoći svim kategorijama, pa i studentima, što pokazuje jednu posebnu brigu. Sve pohvale na način organizovanja tih fakulteta, to su ustanove koje imaju dugu tradiciju i sa pravom su dobili najveće priznanje lokalnih vlasti - istakla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da RS vodi računa i pomaže da se, tamo gde postoje kapaciteti i mogućnosti, osniva fakultet, i istakla da je obrazovanje i školovanje ljudi ključ za dalji razvoj.

- Svaka lokalna sredina koja o tome vodi računa ima i perspektivu, a republičke institucije su tu da pomognu. Svaka dobra inicijativa koja dođe iz Trebinja i iz bilo kojeg drugog našeg grada ili opštine imaće punu podršku. Želim da ono što se dešava u Trebinju bude podsticajno za neke naše, reći ću, uspavane sredine - dodala je predsednica RS.

Veselin Brković, dekan Akademije likovnih umetnosti, potvrdio je da ova obrazovna ustanova nastoji da ima dobru saradnju i sa lokalnim zajednicama, ali i drugim institucijama u Srpskoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba