NARODNA SKUPŠTINA RS: Usvojen zakon potreban za izgradnju aerodroma u Trebinju!

S. M.

24. 09. 2020. u 15:24

НАРОДНА СКУПШТИНА РС: Усвојен закон потребан за изградњу аеродрома у Требињу!

Foto: D. Pozderović

NARODNA skupština Republike Srpske usvojila je danas po hitnom postupku Zakon o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje aerodroma u Trebinju, čime se stvara pravni okvir za nesmetanu realizaciju ovog projekta od opšteg interesa za Srpsku.

Usvajanjem ovog akta lakše će biti rešavani imovinsko-pravni odnosi, jer je za izgradnju aerodroma neophodno obezbediti odgovarajuće pravo na zemljištu za aerodrom, te određene prateće objekte i privremeno zauzimanje zemljišta koje će biti korišteno tokom izgradnje aerodroma.

Od ukupno 61 prisutnih poslanika, za usvajanje ovog zakona glasalo je njih 58, a protiv i suzdržanih nije bilo.

Skupština je po hitnom postupku usvojila i odluku o izradi Zoning plana područja posebne namene "Aerodrom Trebinje" da bi na vreme bili stvoreni preduslovi za realizaciju složenog projekta izgradnje aerodroma, odnosno da bi se što pre izradio i usvojio planski dokument i spričila pomeranja postavljenih rokova.

Aerodrom u Trebinju gradiće se sredstvima iz Srbije koja će i biti 100 odstotni vlasnik. Procena je da će za čitav projekta izgradnje aerodroma na lokaciju trpmeđe sela Hum, Talaža i  Cerovac, poznatih kao Trebnjska šuma, biti potrebno oko 100 miliona maraka. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Idi bre bolan

25.09.2020. 08:14

Ima ona stara narodna o besposlenom popu i jarićima. A ima i ona - ko ima previše i kome presipa taj maslom maže i ono ispod repa.