NARODNA SKUPŠTINA RS: Usvojen zakon potreban za izgradnju aerodroma u Trebinju!

S. M.

24. 09. 2020. u 15:24

NARODNA skupština Republike Srpske usvojila je danas po hitnom postupku Zakon o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje aerodroma u Trebinju, čime se stvara pravni okvir za nesmetanu realizaciju ovog projekta od opšteg interesa za Srpsku.

НАРОДНА СКУПШТИНА РС: Усвојен закон потребан за изградњу аеродрома у Требињу!

Foto: D. Pozderović

Usvajanjem ovog akta lakše će biti rešavani imovinsko-pravni odnosi, jer je za izgradnju aerodroma neophodno obezbediti odgovarajuće pravo na zemljištu za aerodrom, te određene prateće objekte i privremeno zauzimanje zemljišta koje će biti korišteno tokom izgradnje aerodroma.

Od ukupno 61 prisutnih poslanika, za usvajanje ovog zakona glasalo je njih 58, a protiv i suzdržanih nije bilo.

Skupština je po hitnom postupku usvojila i odluku o izradi Zoning plana područja posebne namene "Aerodrom Trebinje" da bi na vreme bili stvoreni preduslovi za realizaciju složenog projekta izgradnje aerodroma, odnosno da bi se što pre izradio i usvojio planski dokument i spričila pomeranja postavljenih rokova.

Aerodrom u Trebinju gradiće se sredstvima iz Srbije koja će i biti 100 odstotni vlasnik. Procena je da će za čitav projekta izgradnje aerodroma na lokaciju trpmeđe sela Hum, Talaža i  Cerovac, poznatih kao Trebnjska šuma, biti potrebno oko 100 miliona maraka. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina