DODIK: Čovek koji skriva diplomu ne može biti na čelu OBA

Vid Blagojević

12. 09. 2020. u 19:28

KOMENTARIŠUĆI formiranje predmeta u Tužilaštvu BiH na osnovu krivične prijave protiv direktora OBA-e BiH Osmana Mehmedagića „Osmice“, Milorad Dodik je danas u Modriči rekao da ne zna tačno o čemu se radi i dodao:

ДОДИК: Човек који скрива диплому не може бити на челу ОБА

Foto: Vid Blagojević

- Znam da je dosta konfuzije bilo u vezi sa njegovom diplomom, načinom organizacije rada i zloupotreba koja se odnose na prisluškivanje. Smatram da je nedolično da na čelu Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH bude čovek koji skriva diplomu, te da u vezi sa njim postoji mnogo spekulacija, što treba da se izvede na čistac - reko je Milorad Dodik srpski član predsedništva BiH. 

Dodik je konstatovao da kada je u pitanju direktor OBA-e BiH postoji mnogo spekulacija koje se moraju isterati na čistac.

- Mislim da je nedolično da na čelu te agencije stoji čovjek koji skriva diplomu. U Zakonu piše da to mora biti lice koje ima visoku stručnu spremu, a on to nije dokazao. Ako nema diplomu pitam se kako je mogao da bude četiri godine na čelu OBA i kakva je ovo zemlja u kojoj može tako da se radi - rekao je Dodik novinarima u Modriči.

Tužilaštvo BiH je potvrdilo da je formiran predmet na osnovu krivične prijave protiv direktora Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića, koju je dostavila grupa zaposlenih u toj agenciji. 

- Tužilaštvo BiH je primilo prijavu. Formiran je predmet koji je dat u rad postupajućem tužiocu. U toku su provere navoda iz prijave - navodi se u odgovoru medijima iz Tužilaštva BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRPSKA HEROINA KOJOJ SU UBILI DECU ZA NOVOSTI: Dobila sam dodatnu snagu kad sam videla da naš toliki narod kaže NE rezoluciji o genocidu