DODIK: Čovek koji skriva diplomu ne može biti na čelu OBA

Vid Blagojević

12. 09. 2020. u 19:28

ДОДИК: Човек који скрива диплому не може бити на челу ОБА

Foto: Vid Blagojević

KOMENTARIŠUĆI formiranje predmeta u Tužilaštvu BiH na osnovu krivične prijave protiv direktora OBA-e BiH Osmana Mehmedagića „Osmice“, Milorad Dodik je danas u Modriči rekao da ne zna tačno o čemu se radi i dodao:

- Znam da je dosta konfuzije bilo u vezi sa njegovom diplomom, načinom organizacije rada i zloupotreba koja se odnose na prisluškivanje. Smatram da je nedolično da na čelu Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH bude čovek koji skriva diplomu, te da u vezi sa njim postoji mnogo spekulacija, što treba da se izvede na čistac - reko je Milorad Dodik srpski član predsedništva BiH. 

Dodik je konstatovao da kada je u pitanju direktor OBA-e BiH postoji mnogo spekulacija koje se moraju isterati na čistac.

- Mislim da je nedolično da na čelu te agencije stoji čovjek koji skriva diplomu. U Zakonu piše da to mora biti lice koje ima visoku stručnu spremu, a on to nije dokazao. Ako nema diplomu pitam se kako je mogao da bude četiri godine na čelu OBA i kakva je ovo zemlja u kojoj može tako da se radi - rekao je Dodik novinarima u Modriči.

Tužilaštvo BiH je potvrdilo da je formiran predmet na osnovu krivične prijave protiv direktora Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića, koju je dostavila grupa zaposlenih u toj agenciji. 

- Tužilaštvo BiH je primilo prijavu. Formiran je predmet koji je dat u rad postupajućem tužiocu. U toku su provere navoda iz prijave - navodi se u odgovoru medijima iz Tužilaštva BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)