UHAPŠENIK SLUŽBENIK OPŠTINE ILIDŽA: Primio 18.130 KM mita od arapskih investitora!?

O. M.

08. 09. 2020. u 13:27

SLAVEN Šikuljak, službenik u Opštini Ilidža, uhapšen je zbog sumnje da je primio mito u iznosu od 18.130 KM od jedne sarajevske firme kako bi omogućio dođelu lokacije i urbanističko-tehničke uslove za izgradnju stambeno poslovnog objekta.

УХАПШЕНИК СЛУЖБЕНИК ОПШТИНЕ ИЛИЏА: Примио 18.130 КМ мита од арапских инвеститора!?

Foto: D.Pozderović

Kako saznajemo Šikuljak je radio kao stručno lice u Ođeljenju za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Opštine Ilidža, a pogodovao je firmi koja posluje sa arapskim investitorima na gradnji stambeno poslovnih objekata na području te opštine.

- Lice se sumnjiči da je u dva navrata tokom prošle godine na svoj žiro račun primio oko 18.130 KM od jednog preduzeća iz Sarajeva, a sve kako bi u svojstvu stručnog lica izvršio radnju koju nije smeo izvršiti, u okviru svojih službenih ovlašćenja u postupku dodele lokacijskih i urbanističko-tehničkih uslova za izgradnju stambeno poslovnog objekta, od strane investitora, odnosno firme od koje je primio novac - saopštio je MUP RS.

Pojašnjavaju da je Šikuljak na taj način stekao protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 18.130 KM.

- Po nalogu Osnovnog suda u Sokocu policijski službenici su pretresli kancelariju, stan i druge objekte koje je koristio S. Š. i tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u daljem postupku. Protiv osumnjičenog podnesen je izveštaj nadležnom tužilaštvu da je počinio krivično delo primanje mita - navode u MUP RS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom