KINEZI BI DA ULAŽU U SRPSKU: Predstavnici uglednih kompanija iz Azije ovih dana u poseti Semberiji i RS

S. MIŠLjENOVIĆ

07. 09. 2020. u 05:00

PREDSTAVNICI uglednih kineskih kompanija "Čajna konstrakšn front grup" i "Dahua teknolodži" zainteresovani su za ulaganja u Republiku Srpsku.

КИНЕЗИ БИ ДА УЛАЖУ У СРПСКУ: Представници угледних компанија из Азије ових дана у посети Семберији и РС

Foto: RTRS

Oni su u Bijeljini razgovarali sa direktorom "Voda Srpske" Miroslavom Milovanovićem i zamenikom gradonačelnika Markom Mihajlovićem o mogućnostima poslovne saradnje i investicija na području Semberije i cele Republike Srpske.

Na sastanku je konstatovano da su kompanije iz prijateljske Kine dobrodošle u RS i da postoje velike mogućnosti za međusobnu saradnju. Milovanović je rekao da postoji veliko interesovanje kineskih kompanija i da će biti razmotrene sve mogućnosti saradnje.

- Verujem da ćemo u narednom periodu imati više investicija. Za RS su novi poslovi, zapošljavanje i nova radna mesta najvažnija tema - rekao je Milovanović.

On je dodao da RS ima veliko poštovanje prema Kini i kompanijama iz ove zemlje, od kojih neke i rade u Srpskoj.

- Republika Srpska ima izuzetno dobru institucionalnu i poslovnu saradnju sa Kinom i sigurno je da će ta saradnja u budućnosti biti još bolja - istakao je Milovanović.

Mihajlović je poželeo dobrodošlicu predstavnicima kineskih kompanija i poručio da su grad Bijeljina i cela RS otvoreni za saradnju sa kineskim partnerima.

Prema njegovim rečima, kineske kompanije imaju veliku ekspanziju i pokazali su da su najbolji u svetu u pogledu investicija i poslovanja.

- Siguran sam da će doneti kvalitet više na našem tržištu, kako u Bijeljini, tako i u celoj RS i BiH - zaključio je Mihajlović.

Jing Fei, izvršni direktor kineske državne kompanije "Čajna konstrakšn front grup", istakao je da je ova kompanija svetski lider u građevinskoj industriji, u poslovima niskogradnje i visokogradnje i da posluje na svim kontinentima.

- Naša kompanija poseduje sve međunarodne licence za radove niskogradnje i visokogradnje, od izgradnje metroa i auto-puteva, do gradnje visokih zgrada - rekao je Jing.

On je dodao da ova kineska kompanija trenutno posluje u Nemačkoj, Rusiji, Rumuniji i Srbiji, a zainteresovani su da prošire poslove i u RS i BiH.

IZGRADILI NAJVIŠU ZGRADU U KINI

PONOSNI smo na naše projekte po kojima smo postali prepoznatljivi u svetu. u Šenženu smo izgradili najvišu zgradu u Kini visine 600 metara, dok smo u Rusiji podigli najviše zgradu u Evropi visine 400 metara - naveo je Jing.

Teri Sun iz kompanije "Dahua teknolodži" pojasnio je da je ova kompanija druga u svetu u oblasti tehnologije video-nadzora, a bave se i poslovima IT tehnologija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri