GRADONAČELNIK MIĆIĆ MEĐU PENZIONERIMA: Grad Bijeljina platio najstarijima banjanje u lekovitoj vodi

V. M.

04. 09. 2020. u 00:12

GRADONAČELNIK Bijeljine Mićo Mićić posetio je danas u Banji „Dvorovi“ penzionere kojima je Gradska uprava obezbedila besplatan desetodnevni boravak u ovoj ustanovi.

ГРАДОНАЧЕЛНИК МИЋИЋ МЕЂУ ПЕНЗИОНЕРИМА: Град Бијељина платио најстаријима бањање у лековитој води

Foto: V. Mitrić

Reč je o 107 penzionera, koji će zahvaljujući ovoj pomoći dobiti odgovarajuće banjske tretmane.

-Prijatno sam iznenađen koliko su penzioneri oduševljeni uslovima u Banji i zato sam siguran da će im ova podrška grada veoma značiti – istakao je Mićić i najavio da će u ove svrhe i naredne godine iz budžeta biti obezbeđen novac, da bi se olakšao položaj penzionera.

Uslov za besplatno banjsko lečenje bio je lekarsko uverenje, a prednost su imali penzioneri sa najmanjim primanjima. Iz bijeljinskog Udruženja penzionera napominju da će se i svim drugim penzionerima koji podnesu zahtev za banjsko lečenje, to biti finansirano iz članarina udruženja.

-Mi penzioneri smo u trećem dobu gde nam je potrebna zdravstvena njega. Gradonačelnik je uvideo da smo mi u teškom zdravstvenom stanju i uvažio je naše molbe da nam se iz gradskog budžeta izdvoji 50.000 KM za više od 100 penzionera koji će koristiti banjske usluge. Ovo nije jedina pomoć od Gradske uprave. Dobijali smo i zaštitne maske, pakete pomoći. Sada će nam biti odobrena i dodatna sredstva na ime jednokratne novčane pomoći koju će primiti oko 1.500 penzionera, a molbe će se podnositi od 7. do 20. septembra – naglasio je predsednik Udruženja penzionera Grada Bijeljina Đuro Stanojlović.

Foto: V. Mitrić

Vremešna Mara Simić iz Vršana kaže da je prezadovoljna uslovima u Banji Dvorovi.

-Veoma sam zahvalna gradonačelniku Mićiću što nam je sve ovo omogućio, jer sa mojom minimalnom penzijom ne bih ovo mogla sebi da priuštim. Tretmani su mi dosta pomogli, a osoblje je za svaku pohvalu. Zadovoljna sam, nemam reči kojim bih opisala“ – rekla je Simićeva.

Njeno mišljenje deli i Ljeposava Petrović, koja otkriva da je prvi put u ovoj Banji zahvaljujući gradonačelniku Mićiću.

-Inače, ne bih došla da nije bilo ove pomoći, jer imam malu penziju. Nemam ni jednu primedbu. Ako da Bog da budem živa, doći ću i naredne godine, pa makar pozajmila novac – zadovoljno i u šaljivom tonu kaže Petrovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)