UBICE 22 GODINE NA SLOBODI Sinovi Srđana Kneževića: Uzalud stojimo na istom mestu, sve je zataškano

O. MATAVULj

subota, 08. 08. 2020. u 10:52

УБИЦЕ 22 ГОДИНЕ НА СЛОБОДИ Синови Срђана Кнежевића: Узалуд стојимо на истом месту, све је заташкано

Foto SRNA

PORODICA Srđana Kneževića, komandanta elitne jedinice Vojske Republike Srpske "Beli vukovi", obeležila je na Palama 22. godišnjicu od njegovog ubistva koje do danas nije rasvetljeno.

Članovi i prijatelji porodice juče su položili vence i cveće na Srđanov grob u njegovom rodnom selu Tvrdimići. Nemanja i Kosta Knežević, sinovi ubijenog, novinarima su rekli da ni posle 22 godine nemaju nikakve informacije o ubistvu njihovog oca.

- Uzalud svake godine stojimo na istom mestu. Sve je zataškano, a institucije ne rade ništa - tvrde sinovi.

UBIJEN PRED KUĆOM

SRĐAN Knežević ubijen je 7. avgusta 1998. godine ispred ulaza u zgradu u kojoj je stanovao sa porodicom. Naočigled supruge izrešetala su ga dva maskirana napadača koja su pobegla. U vreme ubistva bio je zamenik načelnika tadašnjeg Centra javne bezbednosti Srpsko Sarajevo.

Poručili su da porodica, saborci i prijatelji neće dozvoliti da Srđan bude zaboravljen, te da će uporno insistirati na rasvetljavanju zločina.

Predsednik Udruženja "Beli vukovi" Janko Šešlija kaže da se rešavanje ubistva Kneževića ni nakon 22 godine od tog zločina "ne pomera sa mrtve tačke", te da ne zna gde je glavna kočnica.

- Uvek se postavlja pitanje ko je ubio, a ko naredio i organizovao ubistvo Kneževića. Postupak treba ponovo da se vrati na Tužilaštvo Bosne i Hercegovine - rekao je Šešlija, dodajući da svi borci, ne samo "beli vukovi" teško žive.

Osim članova porodice, prijatelja i saboraca, polaganju venaca prisustvovali su savetnik srpskog člana Predsedništva BiH Boško Tomić, predstavnici MUP Republike Srpske, Boračke organizacije RS, predstavnici Grada Istočno Sarajevo, načelnici opština Pale i Istočno Novo Sarajevo, Boško Jugović i Ljubiša Ćosić, i građani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)