TUTNJEVAC TUTNJI OD VOĆARA: Novo "ruho" nekadašnje tuzlanske džade pod Majevicom

V. Mitrić

29. 07. 2020. u 12:54

U TUTNjEVCU, nadomak Ugljevika, jednom od najlepših, najuređenijih i najpitomijih sela pod Majevicom, među mnogim drugim poslovima koji je uradila lokalna vlast je asfaltiranje 1.200 metara, posla vrednog 170.000 KM, koji će povezati ovdašnje meštane i njihove komšije iz Gornjeg Zabrđa i Maleševaca, što je bila davna želja svih njih.

ТУТЊЕВАЦ ТУТЊИ ОД ВОЋАРА: Ново рухо некадашње тузланске џаде под Мајевицом

Foto: V. Mitrić

Vasilije Perić, načelnik Ugljevika, kaže da mu je  drago radovanje ljudi u tri sela, „koji su, svih ovoh godina, posebno ratnih i poratnih, pokazali kako se voli rodna gruda, svoj rod i Republika Srpska“.

- Ovo  ljudi, odim što su rodoljubivi su i pametni, vredni  i vešti poljoprivrednici, pre svega voćari, pa smo maksimalno približili njihova gazdinstva drugim selima i gradovima, od Ugljevika i Bijeljine i Brčkog, ali i prema Podrinju - kaže Perić. 

Foto: V. Mitrić

Koliko je ovaj drum važan svedoči domaćin Dragomir Sekulić, koji je verovao, svim srcem, da će put biti izgrađen i to po svim aršiniam putarske struke. Ovo je utoliko vrednije, kaže on, ako se zna, da se u sezoni kad voće rodi ovde u voćnacima može videti i više od 500 radnika dnevno.

- Čitava jedna dobra fabrika pod vedrim nebom postane naš kraj i to nas ohrabruje i raduje – kaže  Sekulić. -„Ovaj asfaltni put će  mnogo značiti svima koji ovde žive, a posebno svim izvoznicima voća i povrća jer će imati lakšu komunikaciju prema magistralnom putu Bijeljina-Tuzla“ - poručuje  Sekulić.

Foto: V. Mitrić

Meštanin Jovo Lazić nam otkriva da je d je ovaj put u prošlosti bio glavna veza od Bijeljine ka Tuzli.V.Mitrić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024