TUTNjEVAC TUTNjI OD VOĆARA: Novo ruho nekadašnje tuzlanske džade pod Majevicom

V. Mitrić

sreda, 29. 07. 2020. u 12:54

ТУТЊЕВАЦ ТУТЊИ ОД ВОЋАРА: Ново рухо некадашње тузланске џаде под Мајевицом

Foto: V. Mitrić

U TUTNjEVCU, nadomak Ugljevika, jednom od najlepših, najuređenijih i najpitomijih sela pod Majevicom, među mnogim drugim poslovima koji je uradila lokalna vlast je asfaltiranje 1.200 metara, posla vrednog 170.000 KM, koji će povezati ovdašnje meštane i njihove komšije iz Gornjeg Zabrđa i Maleševaca, što je bila davna želja svih njih.

Vasilije Perić, načelnik Ugljevika, kaže da mu je  drago radovanje ljudi u tri sela, „koji su, svih ovoh godina, posebno ratnih i poratnih, pokazali kako se voli rodna gruda, svoj rod i Republika Srpska“.

- Ovo  ljudi, odim što su rodoljubivi su i pametni, vredni  i vešti poljoprivrednici, pre svega voćari, pa smo maksimalno približili njihova gazdinstva drugim selima i gradovima, od Ugljevika i Bijeljine i Brčkog, ali i prema Podrinju - kaže Perić. 

Foto: V. Mitrić

Koliko je ovaj drum važan svedoči domaćin Dragomir Sekulić, koji je verovao, svim srcem, da će put biti izgrađen i to po svim aršiniam putarske struke. Ovo je utoliko vrednije, kaže on, ako se zna, da se u sezoni kad voće rodi ovde u voćnacima može videti i više od 500 radnika dnevno.

- Čitava jedna dobra fabrika pod vedrim nebom postane naš kraj i to nas ohrabruje i raduje – kaže  Sekulić. -„Ovaj asfaltni put će  mnogo značiti svima koji ovde žive, a posebno svim izvoznicima voća i povrća jer će imati lakšu komunikaciju prema magistralnom putu Bijeljina-Tuzla“ - poručuje  Sekulić.

Foto: V. Mitrić

Meštanin Jovo Lazić nam otkriva da je d je ovaj put u prošlosti bio glavna veza od Bijeljine ka Tuzli.V.Mitrić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Naturalizovani Tutnjevcanin

08.08.2020. 20:11

Neko rece da je u staro vreme put kroz Tutnjevac povezivao Bijeljinu i Tuzlu. Tacno. Ali trebalo je kazati ko je odrzavao taj put. Ime Pante Milosevica ne treba da se zaboravi. On je zasluzio da se po njegovom imenu nazove taj put. Cestitke g. Pericu za veoma plodonosan rad. Hvala i svima koji vode racuna o tom kraju.