POKUŠAJ KRIJUMČARENJA PETOGODIŠNJE DEVOJČICE U BiH: Majka u Nemačkoj prijavila otmicu ćerke

S. MIŠLjENOVIĆ

18. 04. 2024. u 10:52

DEVOJČICA koja je prebačena s Graničnog prelaza Brod u Sigurnu kuću zbog sumnje da je žrtva krijumčarenja, poreklom je iz Avganistana i bila je u pratnji oca, a njena majka je u Nemačkoj prijavila njenu otmicu.

ПОКУШАЈ КРИЈУМЧАРЕЊА ПЕТОГОДИШЊЕ ДЕВОЈЧИЦЕ У БиХ: Мајка у Немачкој пријавила отмицу ћерке

Foto Arhiva

- Kako je za njom bila raspisana poternica, čim su se pojavili na granici reagovala je policija te je devojčica prebačena u Sigurnu kuću. Otac je odmah predat u nadležnost Službe za poslove sa strancima i smešten je u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu - rekao je izvor blizak istrazi.

Iz Tužilaštva BiH, pod čijim nadzorom se vodi istraga u ovom slučaju, saopštili su da su Služba za poslove sa strancima BiH i Graničnom policijom BiH na prelazu Brod sprečili krijumčarenje devojčice od pet godina.

- Tužilac iz Odseka za krijumčarenje ljudi i trgovinu ljudima koordinisao aktivnosti u saradnji sa Službom za poslove sa strancima BiH i GP BiH, koji su prilikom kontrole putnika redovne autobuske linije na prelazu Brod detaljnim analizama otkrili i identifikovali žrtvu međunarodne trgovine ljudima - saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Dalje je navedeno da je žrtvi dodeljen specijalni staratelj za decu strane državljane bez pratnje i žrtve trgovine decom.

Iz Tužilaštva BiH su pojasnili da se navedena devojčica nalazi u bazi potraga za osobama za kojima tragaju međunarodne institucije, te je postupajući tužilac u stalnoj komunikaciji sa tužilaštvom i policijom u nemačkom Vizbadenu, a preduzimaju se aktivnosti na realizaciji vraćanja deteta majci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)