LAKŠE DO KROVA NAD GLAVOM: GradTrebinje potpisao ugovore sa deset porodica

D.Curać

24. 02. 2024. u 07:15

GRADONAČELNIK Trebinja Mirko Ćurić potpisao je kupoprodajne ugovore sa deset stanovnika tog grada, koji su putem javne licitacije kupili građevinske parcele za izgradnju individualnih objekata u rejonu Prljače, u trebinjskom naselju Gorica.

ЛАКШЕ ДО КРОВА НАД ГЛАВОМ: ГрадТребиње потписао уговоре са десет породица

Foto Grad Trebinje

Radi o projektu kojim Gradska uprava daje određene subvencije, a time olakašava izgradnju stambenih objekata.

Nikola Barzut i njegova buduća supruga Aleksandra počinju graditi zajednički dom i, kako kažu, ostaju u Trebinju.

- Cena rente i građevinske dozvole je niža 50 odsto, a cena placa je bila povoljna. Nadamo se da ćemo i dalje imati dobru saradnju sa Gradskom upravom - rekao je Nikola.

Nikola Sorajić, koji je sa suprugom i decom podstanar 14 godina, kaže da mu je Gradska uprava izašla u susret da počne da gradi svoju kuću i ostane u svom gradu, zahvaljujući pogodnostima koje su ponudili, a slično je istakao i Miljan Sarić koji se u Trebinje doselio pre pet godina iz Višegrada.

Odluka o popustima

GRAD Trebinje je na sednici Skupštine grada doneo odluku da se uvedu popusti na rentu i uređenje građevinskog zemljišta od treće do šeste zone, a za one koji grade do 200 metara kvadratnih korisnog prostora, odnosno objekte za individualno stanovanje.

Prema rečima gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, Gradska uprava radiće i na tome da se ubrza dobijanje sve potrebne dokumentacije za izgradnju kuća.

- Gde god imamo placeve na raspologanju, a u vlasništvu su RS i treba ih preneti na Grad, da bi ih mogli dati na licitaciju, to ćemo i uraditi. Veoma važno je da prilikom licitacija nije bilo povećavanja cena zemljišta, pa je cena u trećoj gradskoj zoni bila oko 50 KM po metru kvadratnom. Popusti od 50 odsto su na rentu i uređenje građevinskog zemljišta i mogu se platiti na rate. Očekujem da će ovo biti pozitivan primer u stvaranju uslova da ljudi ostaju u svom Trebinju, Hercegovini i Srpskoj - rekao je Ćurić.

Pozvao je sve sugrađane, koji su zainteresovani da grade da se jave, jer kako je rekao, Gradska uprava je 24 časa na raspolaganju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)