SAŠA IZ DOBOJA OTROVAN LEKOM "TREANA": Sipali mu tablete u limunadu - izaziva jezive simptome

Novosti online

03. 02. 2024. u 15:43

SAŠA Kulišić, koji je početkom nedelje svirepo ubijen u Doboju, duži vremenski period je trovan lekom "Treana", koji se može kupiti samo na recept.

САША ИЗ ДОБОЈА ОТРОВАН ЛЕКОМ ТРЕАНА: Сипали му таблете у лимунаду - изазива језиве симптоме

foto: Fejsbuk

Prema saopštenju Okružnog suda u Doboju, njegova maloletna ćerka (14) je kobne večeri u limunadu sipala ocu nekoliko izmrvljenih tableta.

Kako se navodi, ona je u večernjim satima pomešala nekoliko "Treana" sa limunadom i dala ocu da popije, a lekove joj je prethodno nabavila tetka, odnosno sestra njene majke i supruga žrtve.

Za nabavku ovog leka je obavezan recept s obzirom na to da je reč o antipsihotiku koji se koristi u lečenju šizofrenije, bipolarnog poremećaja te bolesti sa simptomima kao što su umišljanje da čujete, vidite ili osetite stvari kojih nema, pogrešna uverenja, neobična sumnjičavost i slično.

Foto: Srna/Fejsbuk

Lekovi ovog tipa mogu uzrokovati neobične pokrete uglavnom lica ili jezika. Veoma retko, lekovi ovog tipa uzrokuju kombinaciju groznice, ubrzanog disanja, znojenje, ukočenost mišića i pospanost ili uspavanost. Primećeno je i povećanje telesne mase prilikom primene leka.

Saša Kulišić je, prema tvrdnjama onih koji su ga poznavali, imao većinu nuspojava tog leka te se zbog toga obraćao i ljekaru, ali su mu nalazi uvijek bili uredni.

(Kliks.ba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave