MANDIĆ ISPITIVAO SVEDOKA: Suđenje za brutalno ubistvo Ariela Bogdanovića u Banjaluci

S. MIŠLjENOVIĆ

11. 11. 2023. u 06:00

OPTUŽENI Dalibor Mandić (37), kojeg terete za brutalno ubistvo Ariela Bogdanovića (28) kojeg je izbo nožem u centru Banjaluke, u nastavku suđenja u Okružnom sudu ponovo je preuzeo svoju odbranu umesto advokata Zorana Bubića te je ispitivao svedoka Žarka Slavnića.

МАНДИЋ ИСПИТИВАО СВЕДОКА: Суђење за брутално убиство Ариела Богдановића у Бањалуци

Policija na mestu zločina/Ariel Bogdanović/Dalibor Mandić, Foto unatv/Fejzbuk

Slavnić je radio je na obezbeđenju u firmi gde su radili Mandić i Bogdanović, a na pitanje optuženog da li je tačno da su se svaki dan srdačno pozdravljali i pričali istakao da to nije bilo baš tako.

- Nije tačno, radio sam u smenama, noćna, dnevna i bio slobodan dva dana, te sam vas viđao samo u dnevnim smenama, ne svaki dan. Pozdravljali se jesmo i prema svima radnicima sam nastojao biti uljudan. Ni sa kim nisam bio tako blizak. Sećam se jednom da smo razgovarali kad je bila prisutna Željka Oljača. Vi ste ručali, a ja s njom pio kafu - rekao je svedok Slavnić.

Optuženi je upitao svedoka: Da li biste moje ponašanje opisali kao asocijalno i čudno, da sam bio nekomunikativan. Slavnić mu je odgovorio da nije kvalifikovan da bi to cenio.

Proces je odložen za 24. novembar, nakon čega je Mandićev advokat rekao kako mu optuženi sugeriše da mu treba više dana za pripremu odbrane, bar 15.

Produžen pritvor dva meseca

DALIBORU Mandiću je produžen pritvor za još dva meseca, a predsednik sudskog veća Dragan Uletilović pojasnio je da mu je ta mera produžena jer sud smatra da za to postoje opravdani razlozi.

Mandića terete za teško ubistvo počinjeno na svirep ili podmukao način 2. decembra 2022. oko 19.35 na Bulevaru Srpske vojske. Mandić je kobne večeri pratio Bogdanovića koji je išao iz pravca TC "Delta planet" prema Rabrovačkom mostu. Sustigao ga je kod studentskog kampusa i ubo nožem nakon čega je ranjeni mladić počeo da beži i pao kod benzinske pumpe. Mandić mu je pritrčao i nožem ga ubo osam puta i usmrtio, a zatim pobegao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)