PRIPADNICI GRUPE I MIGRANTI: U BiH uhapšena "trojka" zbog krijumčarenja ljudi

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

12. 09. 2023. u 19:03

PRIPADNICI Granične policije Bosne i Hercegovine danas su uhapsili trojicu državljana BiH zbog sumnje da su, kao pripadnici organizovane, kriminalne grupe, od maja do augusta , počinili krivična dela organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog dela krijumčarenje migranata.

ПРИПАДНИЦИ ГРУПЕ И МИГРАНТИ: У БиХ ухапшена тројка због кријумчарења људи

foto V Mitrić

Pretresom osoba, stanova, ostalih prostorija i pokretnih stvari na području Sarajeva i Zvornika, privremeno su oduzeta tri putnička vozila, novac, mobilni telefoni i drugi materijalni dokazi koji će se koristiti u daljem krivičnom postupku.

Oni se sumnjiče da su sa, za sada neidentifikovanim pripadnicima, među kojima su i migranti, učestvovali u krijumčarenju ili pokušaju krijumčarenja više stotina migranata. Reč je o  državljanima zemalja visokomigracionog rizika, prvenstveno Sirije, Iraka, Irana, Pakistana, Bangladeša i Afganistana.

Osumnjičeni su pronalazili ilegalne migrante na području Republike Srbije, koji nisu ispunjavali zakonom propisane uslove ulaska i boravka na teritoriji Bosne i Hercegovine, nakon čega su  ih organizovano  krijumčarili preko državne granice, sa područja Republike Srbije na područje BiH, i dalje im nezakonito omogućavali prevoz u unutrašnjost Bosne i Hercegovine i dalje prema zemljama Evropske unije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)