PREDAO SE MUSA U ZENICI: Mustafa Karamuja osumnjičen u akciji "Meta 2" u kojoj je uhapšeno 16 policajaca

S. MIŠLjENOVIĆ

26. 07. 2023. u 00:45

MUSTAFA Karamuja, zvani Musa, iz Kaknja, osumnjičen u akciji "Meta 2", a u okviru koje je uhapšeno 16 policajaca, predao se u utorak policiji, nakon što je danima bio nedostupan bezbednosnim organima. Sumnja se da je bio organizator grupe policajaca Policijske stanice Kakanj, koji su uhapšeni 18. jula.

ПРЕДАО СЕ МУСА У ЗЕНИЦИ: Мустафа Карамуја осумњичен у акцији Мета 2 у којој је ухапшено 16 полицајаца

Mustafa Karamuja foto Instagram

Policajci su osumnjičeni za više krivičnih dela, kao što su udruživanje radi krivičnih dela, zloupotreba službenog položaja, uzimanje dara, odavanje službene tajne itd.

Predaju i hapšenje Karamuje potvrdio je Elvedin Fišek, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

- Mustafa Karamuja je u jutarnjim satima, u pratnji advokata, došao do zgrade Kantonalnog tužilaštva ispred koje su ga slobode lišili pripadnici Uprave policije. Trenutno se nalazi na kriminalističkoj obradi, nakon čega će biti predat postupajućem kantonalnom tužiocu koji će odlučiti o eventualnom predlogu za određivanje pritvora - naglasio je Fišek.

Prema dostupnim saznanjima, radi se o biznismenu, koji slovi kao organizator kriminalnih aktivnosti uhapšene grupe, što je iz više policijskih izvora potvrđeno novinarima.

Suspendovani

SVI policajci koji su uhapšeni u ovoj akciji Uprave policije MUP ZDK već su dobili rešenja o suspenziji, odnosno udaljavanju s posla, na koji se neće moći vratiti sve do okončanja postupka.

Policajci koji su na meti ove akcije sumnjiče se da su koristeći svoj položaj policajaca kriminogenim osobama dopuštali da se bave kriminalnim aktivnostima, te umesto da ih spreče u tome, pomagali im, a u zamenu za korist koju su od njih dobijali.

Tokom hapšenja pretreseni su i prostori u Policijskoj stanici Kakanj, kao i stanovi, kuće i automobili osumnjičenih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)