"OCA I BRATA SU MI UBILI NA KUĆNOM PRAGU" Nastavljeno suđenje Dudakoviću i ostalima za zločine nad Srbima u Krajini

Novosti online

12. 06. 2023. u 17:00

SVEDOK Mile Ćulibrk ispričao je danas u Sudu BiH na suđenju nekadašnjem komandantu Petog korpusa takozvane Armije BiH Atifu Dudakoviću i još 16 pripadnika tog korpusa za zločine nad srpskim civilima i vojnicima u Krajini, da su mu otac i brat ubijeni na kućnom pragu.

ОЦА И БРАТА СУ МИ УБИЛИ НА КУЋНОМ ПРАГУ Настављено суђење Дудаковићу и осталима за злочине над Србима у Крајини

Atif Dudaković, Foto Tviter

Ćulibrk je ispričao da je oca Milana i brata Duška, koji je bio invalid, poslednji put video oko 1. septembra 1995. godine.

- Oni su stradali, nažalost, na kućnom pragu - rekao je ovaj svedok i dodao da su im posmrtni ostaci pronađeni 2013. godine.

Ćulibrk je posvedočio da su ubijeni i njegovi rođaci Mirko i Boro Ćulibrk, te da su u selu zapaljene kuće.

Na pitanje Veća ko je zapalio kuće u Oraškom Brdu, Ćulibrk je rekao da pretpostavlja da je to uradio Peti korpus takozvane Armije BiH.

Osim Dudakovića, za zločine protiv čovečnosti na području opština Bosanski Petrovac, Ključ, Bosanska Krupa i Sanski Most, te okolnih sela, kao i progon i uništavanje verskih objekata, optuženi su Ekrem Dedić, Sanel Šabić, Ibrahim Šiljdedić, Safet Salihagić, Adis Zjakić, Hasan Ružnić, Redžep Zlojić, Samir Solaković, Fatmir Muratović, Muharem Alešević, Husein Balagić, Edin Domazet, Ejub Konježić, Ibrahim Nadarević i Said Mujić.

Protiv Aleta Hodžića predmet je razdvojen nakon što je Sud BiH dobio nalaz timskog veštačenja.

Optužnica ih tereti za ubistvo više od 300 Srba, među kojima najviše civila, uglavnom starije životne dobi, kao i vojnika koji su se predali ili bili zarobljeni.

Suđenje će biti nastavljeno 3. jula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)