KAMEN TEMELJAC ZA NOVU BOLNICU U TREBINJU: Ministarka Grujičić u poseti Republici Srpskoj (FOTO)

Novosti Onlajn

10. 06. 2023. u 18:45

„JER sve što ljubimo stvorili smo sami“, naš Jovan Dučić. Kao da nam govori i o celom jednom narodu, njegovoj sudbini, njegovom stvaranju i spremnosti da uvek i nanovo gradi posle onih koji su mu rušili sve što je stvarao. Ovaj stih napisan 1920.godine, kao da je pisan o onima koji će stvarati Republiku Srpsku, o vremenima i o ljudima koji će Dučićevo Trebinje, postaviti ne samo na jug Hercegovine, već i na jug Srpske.

КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА НОВУ БОЛНИЦУ У ТРЕБИЊУ: Министарка Грујичић у посети Републици Српској (ФОТО)

Foto: Printskrin/Fejsbuk

Ovo je napisala ministarka zdravlja Danica Grujičić nakon postavljanja kamena temeljca za bolnicu u Trebinju.

Stvorili smo sami znači da treba da budemo ponosni na ono što smo stvorili i što i sada stvaramo. Kažem „mi“ zato što svi koji me znaju, znaju da ja Republiku Srpsku doživljavam kao svoju, jer se nikada u ovim krajevima nisam osećala kao stranac, piše Grujučić.

- Zato danas, ovaj kamen temeljac za bolnicu u Trebinju, nije samo kamen temeljac obične bolnice. On je tvrdi jemac da naš srpski narod ovde želi da traje, da ostaje, da raste i razvija se, da gleda budućnost svoje dece jednako kako je toj deci i tim potomcima darovao najlepši pogled na Hercegovinu sa Crkvina i manastira Hercegovačke Gračanice.

Bolnice su uvek bile važne, bolnica nije samo zdravstvena ustanova, već i uporište opstanka naroda. Zato danas zdravstvo nije više samo pitanje zdravlja, već je postalo strateško opredeljenje jednog društva da opstane u vremenima koja će mnoge opstanke dovoditi u pitanje - navodi ministarka.

Foto: Printskrin/Fejsbuk

Sve što ljubimo stvorili smo sami zvuči lepo, ali i usamljeno. Ipak – niste sami. Kao ministar zdravlja Republike Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem ovde sam da vam potvrdim da niste sami. Nema ni jedne svetske zakonske i moralne norme koja može zabraniti Srbima da se povezuju sa Srbima ma gde živeli. A to što Drina nikada nije bila međa koja je delila srpski narod već kičma našeg naroda – to je nešto što je prirodno i nikoga ne treba da plaši. Mi smo narod kulture susreta – zato sve druge i drugačije doživljavamo kao sebi ravne i nemamo problem u susretu sa njima i njihovim vrednostima. Uvek smo spremni da ono što je dobro i vredno kod drugih usvojimo bez predrasuda. Takva nam je bila istorija i tome nas je naučila. Zato i onima koji nisu Srbi Drina nije mesto prepreke, već mesto susreta – zato ima na Drini ćuprija.

Živela Srbija, Živela Srpska!, navodi ona.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!