ČLANOVI AUTOMAFIJE PRIZNALI KRIVICU PRED TUŽILAŠTVOM BiH: Miroslav i Sreto Pajić pristali na 10 godina zatvora

S. MIŠLjENOVIĆ

23. 05. 2023. u 07:00

MIROSLAV Pajić (35) i Sreto Pajić (32), optuženi u predmetu "Volan", sa Tužilaštvom BiH sklopili su sporazume o priznanju krivice kojima su pristali da im se izrekne kazna od ukupno 10 i po godina zatvora, jer su kao članovi organizovane kriminalne grupe učestvovali u krađama vozila i iznudama novca.

ЧЛАНОВИ АУТОМАФИЈЕ ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ ПРЕД ТУЖИЛАШТВОМ БиХ: Мирослав и Срето Пајић пристали на 10 година затвора

FOTO: Avaz

Miroslav je sporazumom pristao na kaznu zatvora od šest godina i novčanu kaznu od 40.000 KM. Uz to, biće mu oduzet i iznos od 20.000 KM na ime protivpravno stečene koristi.

Sreto je pristao na kaznu zatvora od četiri i po godine, te novčanu kaznu u iznosu od 32.000 KM, dok mu se oduzima korist od 15.000 KM.

- Optuženi su priznali svoje učešće u otuđenju motornih vozila, najvećim delom u iznudi novca za njihov povratak i ostalim nezakonitim radnjama - saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Dodaju da su predložene kazne u skladu sa ulogom i odgovornošću optuženih u okviru organizovane grupe koja je činila krivična dela.

Ukrali oko 200 automobila

U AKCIJI "Volan" pre par godina u BiH je uhapšeno 27 osoba koji su optuženi za krađu više od 200 skupocenih automobila na području Banjaluke, Sarajeva, Tuzle i Doboja. Od vlasnika su tražili od 1.000 do 3.000 evra da vrate auto. Ako nisu mogli de se "dogovore" sa vlasnikom, ta vozila su u Crnoj Gori rastavljali na delove i prodavali.

- Potpisivanjem sporazumnog priznanja optuženi su se odrekli prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju im izrekne Sud BiH. Jedan broj optuženih u ovom predmetu sporazumno je priznao krivicu, a protiv dela optuženih sudski postupak je u toku - navode u Tužilaštvu BiH.

Sporazumi su prosleđeni Sudu BiH na dalje odlučivanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri