DODIK OTKRIO ŠTA REPUBLIKU SRPSKU GURA U NEZAVISNOST: Na antidejtonske izjave iz političkog Sarajeva nema reakcije

Novosti online

09. 04. 2023. u 19:34

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da on nije ustao jedno jutro i iz čista mira stavio na sto mogućnost da Republika Srpska postane nezavisna država i naglasio da Republiku Srpsku na tu mogućnost navode uporne antiustavne i antidejtonske izjave, poput ovih poslednjih o imovini.

ДОДИК ОТКРИО ШТА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ ГУРА У НЕЗАВИСНОСТ: На антидејтонске изјаве из политичког Сарајева нема реакције

Foto V. Tripić

- Kada iz Sarajeva prema Republici Srpskoj dolaze antiustavne i antidejtonske izjave niko od ljudi sa kojima smo napravili dogovor o zajedničkim institucijama ne reaguje na način da kaže da su te izjave loše i da ne doprinose atmosferi saradnje, pa kada odgovorim na takve poruke onda svi skoče, pa tako i Elmedin Konaković - podsetio je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Konakovića da bi od secesije, napuštanja institucija BiH ili njihove blokada najveću štetu imali građani Republike Srpske, Dodik je ocenio da je šteta što Konaković nije sugerisao Denisu Bećiroviću, Zukanu Helezu ili Duški Jurišić da takav pristup koji su oni zauzeli ne ide u prilog BiH.

- Sledeći put prije reakcije na moju reakciju neka vide odakle je krenula akcija. Biće manje nesporazuma ako to učini i Konaković i ostali. Cenim ministra Konakovića i poruke saradnje koje šalje, ali njegov kurs očito ne slede svi u FBiH sa kojima smo dogovorili učešće u zajedničkim institucijama - istakao je predsednik Republike Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave